iranul a atacat israel cu sute de drone și rachete (video)
Sursa Foto: Mediafax

Iranul a declanșat un atac cu peste 100 de drone înarmate către Israel, într-o reacție la un presupus atac israelian în Damasc, care a dus la moartea mai multor comandanți iranieni de rang înalt. Forțele de Apărare ale Israelului au confirmat că Iranul a lansat rachete balistice ca parte a acestui atac.

Potrivit rapoartelor externe, atacul din Iran către Israel a început, semnalând o escaladare a tensiunilor în regiune, scrie Mediafax. Se aşteaptă un număr mare de drone şi rachete în spaţiul aerian al Israelului, potrivit surselor militare. Aceste ameninţări iminente au determinat măsuri de precauţie sporite din partea autorităţilor israeliene, inclusiv punerea Forţelor de Apărare Israeliene în stare de alertă maximă şi închiderea instituţiilor de învăţământ.

YouTube video

Cabinetul de securitate israelian a fost convocat într-o şedinţă de urgenţă pentru a discuta şi coordona măsurile de pregătire şi protecţie împotriva posibilelor atacuri.

Această escaladare tensionată vine în urma asasinării generalului iranian Zahedi, ceea ce a determinat ameninţări din partea Iranului cu represalii împotriva Israelului.

Administraţia Biden se confruntă cu temeri legate de o escaladare regională mai amplă şi a fost avertizată de Iran să nu intervină. În plus, Gardienii Revoluţiei din Iran au confiscat o navă comercială, alimentând şi mai mult tensiunile din regiune.

Statele Unite şi Israelul colaborează pentru contracararea agresiunii potenţiale din partea Iranului, iar Secretarul Apărării Austin a reiterat sprijinul total al Statelor Unite pentru apărarea Israelului. În anticiparea unui atac, Israelul şi-a consolidat apărarea şi pregătirile pentru a face faţă provocărilor. Această situaţie subliniază natura volatilă a regiunii şi riscul crescut de escaladare a conflictului.

Sursa Foto: Mediafax.

Ultima oră

Comentariul meu