cum menținem bananele proaspete pentru mai mult timp

Experții în nutriție au găsit soluția și ne învață cum să devenim mai puțin risipitori, când vine vorba de alimentație! În urma unor cercetări recente, ei au aflat cum putem evita coacerea excesivă a bananelor. Trucul este unul simplu. Trebuie doar să avem grijă lângă ce alte fructe le depozităm, îngrijindu-ne, totodată, să le împachetăm… codițele!

Specialiștii explică faptul că fructele coapte, așezate lângă cele necoapte, pot emana un gaz numit etilenă, care se comportă ca un hormon de creștere. Acest gaz accelerează, de fapt, coacerea prematură. Pentru a evita înnegrirea delicioaselor fructe exotice și pentru a le păstra proaspete pentru cât mai mult timp, nutriționiștii au câteva sfaturi.

Ei ne îndeamnă să scoatem bananele din punga de la supermarket și să le rupem din legătura în care ele cresc prinse. Totodată, e important ca acestea să nu fie depozitate lângă alte fructe coapte. Un alt lucru recomandat și util în păstrărea prospețimii lor este înfășurarea codițelor în folii, pentru că pe acolo este emanată etilena. Potrivit stirileprotv.ro, folia se aplică pe codițe de îndată ce fructele au fost cumpărate, urmând ca aceasta să fie îndepărată doar înainte de consum.

Trucul ar putea prelungi starea de prospețime a bananelor cu încă două săptămâni. Este important, însă, ca fructele să stea într-un loc răcoros și aerisit, departe de surse de căldură.
Păstrarea bananelor în condiții bune, pentru o mai lungă perioadă de timp, nu ajută doar la protejarea bugetului alocat cumpărăturilor, ci și la reducerea risipei de alimente.

Ultima oră

Comentariul meu