csu sibiu pierde dramatic primul meci din play-off cu cso voluntari (video)

CSO Voluntari a câștigat duminică primul meci de acasă din seria de play-off în Liga Națională de baschet cu CSU Sibiu, scor  91-89 și ilfovenii au 1-0 la general. 

Universitarii sunt outsideri în duelul cu Voluntari, mai ales că vin după trei eșecuri consecutive în Liga Națională de baschet. Condusă după primele minute, echipa sibiană a făcut un prim sfert bun și conducea cu 27-23 după 10 minute.

YouTube video

CSU a jucat modest în defensivă și ilfovenii și-au adjudecat clar sfertul secund, cu 32-22, astfel că aveau 55-49 la pauza mare.  Voluntari a avut și 11 puncte avantaj și și-a adjudecat și sfertul al treilea cu 22-20.

Gazdele aveau 81-69 în startul ultimului sfert și  10 puncte avans cu cinci minute înainte de final, dar Sibiul are ceva din echipele nemțești, pe care nu ești sigur că le bați până nu se urcă în autocar. Trupa lui Rinkevicius nu a depus armele, a luptat până la ultima picătură de energie și cu 35 de secunde înainte de final,  a trecut în avantaj, 89-88.  Justice a trecut ușor de defensiva oaspeților, fază la care sibienii au cerut challenge la intervenția lui Loving, dar punctele au fost validate. Sibiul a avut ultimul atac, Threatt a fost individualist, nu a fructificat, apoi sibienii au comis fault cu 2 secunde înainte de final. CSO Voluntari s-a impus cu 91-89 și are 1-0 la general.

”O înfrângere foarte dureroasă, după ce lor le-a ieșit tot în atac, am luptat, am revenit, dar din nou nu am știut să gestionăm situația pe final. Cu toate că Voluntari a jucat foarte bine în atac, am arătat că se poate, am avut meciul în mână. Sper să câștigăm meciul următor și să ne întoarcem la Sibiu cu 1-1, apoi să încheiem seria acasă” a spus pivotul Rareș Uță.

Meciul al doilea va avea loc tot la Voluntari, pe 16 aprilie, de la ora 19.00.

CSU: Uță 19, Dragoste 14, Loving 14,Pratt 10,  Barro 9, Kuti 8, Ivanov 8, Threat 7.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu