cât a ajuns pensia medie în românia și câte persoane încasează pensie

Conform datelor furinzate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), în luna martie a acestui an, pensia medie a fost de 2.247 lei. Cifrele recente mai arată, totodată, și o scădere a numărului de persoane care aleg să își încheie activitatea.

Potrivit CNPP, în luna martie a acestui an, peste 4 milioane de români s-au pensionat. Comparativ cu luna februarie a anului în curs, în martie, numărul solicitărilor de acest tip a scăzut cu, aproximativ, 4 mii de cereri.

În total, drepturile de pensie s-au ridicat la o valoare de peste 10 miliarde de lei. Mai mult de jumătate din numărul solicitărilor de pensionare au venit din partea persoanelor care s-au ocupat, pentru aumite perioade de timp, cu agricultura. În aceste cazuri, pensia medie este de doar 637 de lei.

Conform datelor comunicate de Casa Națională de Pensii Publice, peste 3 milioane de persoane din sistemul public de pensii s-au retras din activitate la limita de vârstă. Cele mai multe cereri de pensionare au venit din partea femeilor. Astfel, peste 2 mii de doamne au ieșit din câmpul muncii cu o pensie medie în valoare de 2.505 de lei.

Potrivit Observator, și solicitările de pensionări anticipate au înregistrat un flux semnificativ. În luna martie, peste 5 mii de români s-au văzut nevoiți să iasă la pensie mai devreme. Mai mult de jumătate dintre aceștia vor primi lunar pensia medie.
Alte, aproximativ, 80 de mii de persoane s-au încadrat la primirea pensiei anticipate parțiale, care atinge valoarea de 2.302 de lei.

De sprijinul sistemului de pensionare mai beneficiază și persoanele invalide. Prin urmare, peste 3 sute de mii de români cu probleme grave de sănătate vor primi, lunar, o pensie medie de 961 de lei. Invaliditatea de gradul I presupune, însă, un venit mai mic pentru cei, aproape, 45 de mii de români aflați în evidența CNPP. Aceștia vor beneficia de o pensie medie în valoare de 828 de lei.

În cazurile de deces înregistrate, pensia de urmaș s-a alocat unui număr de peste 450 de mii de persoane, suma acordată de Stat fiind, în medie, 1.176 de lei.

În statistica lunii martie a acestui an sunt cuprinși și cei 119 pensionari care primesc, în fiecare lună, un ajutor social de 531 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu