petrom a crescut prețul la benzină. majorarea a fost aplicată de vineri

Prețurile carburanților la Petrom continuă să crească, iar de data aceasta prețul benzinei standard a crescut cu 4 bani pe litru. Această majorare a fost aplicată vineri la prânz de către Petrom, în timp ce prețul motorinei a rămas neschimbat.

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a mai scumpit benzina și motorina, marți dimineață, 09 aprilie, cu 4 bani pe litru. Apoi, joi dimineață, a redus prețurile cu câte un ban pe litru, scrie Economedia.

O stație Petrom din București monitorizată de Economedia, afișează sâmbătă, 13 aprilie aprilie 2024 următoarele prețuri: 7,33 lei pentru un litru de benzină standard și 7,50 lei pe litru în cazul motorinei standard.

În săptămâna precedentă, majorările de preț au avut loc atât vinerea, cât și joia, când Petrom a crescut prețul benzinei standard și al motorinei standard cu încă 4 bani pe litru în fiecare zi. Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins acum între 7,27 lei și 7,34 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7,48 lei și 7,51 lei pe litru.

Comparativ cu luna precedentă, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 2,8%, astfel că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 10 lei mai mult decât acum 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 0,8%, aducând astfel un cost suplimentar de 3 lei pentru un plin (50 de litri) față de acum o lună.

În această perioadă, România ocupă locul al treilea în Uniunea Europeană în ceea ce privește țările cu cea mai accesibilă benzină, după Bulgaria și Malta. În ceea ce privește motorina, țara noastră se clasează pe locul al treilea în Uniunea Europeană în ceea ce privește cel mai mic preț al acestui tip de combustibil, după Bulgaria și Malta.

Sursa foto: Economedia.ro.

Ultima oră

Comentariul meu