Fostul președinte de la FC Hermannstadt, Teodor Birț: ”Sibiul este pe harta fotbalului cu Stadionul Municipal”

Invitat la Ora Locală, fostul președinte de la FC Hermannstadt, Teodor Birț a subliniat importanța Stadionului Municipal, care a pus Sibiul pe harta fotbalistă. 

Chiar dacă Sibiul are în continuare nevoie de infrastructură în sport și în principal de o Sală a Sporturilor cu o capacitate mai mare, Teodor Birț spune că noua arenă din Parcul sub Arini cu o capacitate de 13.000 locuri inaugurată la finalul anului 2022 este de o importanță covârșitoare.

YouTube video

”Foarte multe voci condamnau Primăria Sibiu că de ce a făcut stadionul pe fondurile proprii și nu prin CNI, dar dacă era în continuare un șantier, era mai bine? Avem Șelimbăr cel mai bun exemplu, uitați că din diverse motive, se blochează aceste lucrări. Clar, sunt stadioane care s-au construit foarte repede, dar nimeni nu are de unde să știe dacă se blochează sau nu un proiect de genul acesta. Nu e mai bine că îl avem la acest nivel?  Acum va fi a doua oară consecutiv finala Cupei României la fotbal la Sibiu, asta spune multe. Faptul că echipele naționale de tineret și juniori sunt aproape ca acasă la Sibiu, asta înseamnă mult. Faptul că vine o națională de tineret ca cea a Germaniei să joace la Sibiu, asta însemnă foarte mult, Sibiul este pe harta fotbalului cu acest stadion, acesta este un lucru foarte important. Este bine că există și să vedem ce putem face mai departe” a spus Tedoor Birț la Ora Locală. 

De asemenea, o sală mai mare pentru celelalte sporturi ar fi importantă, Sala Transilvania fiind suprasolicitată. ”Se impune o sală de sport mare, se impune o bază de pregătire, pentru că în continuare duce lipsă de stadioane, terenuri. Mă bucur că s-a finalizat cel de la Obor și va fi un plus pentru activitatea fotbalistică din județul Sibiu, dar este nevoie de mult, se vor face, dar cu răbdare” a anunțat Birț.

Fostul președinte de la FC Hermannstadt, Teodor Birț: ”Sibiul este pe harta fotbalului cu Stadionul Municipal”

Ultima oră

Comentariul meu