Celebrul designer italian, Roberto Cavalli, s-a stins la 83 de ani, în locuința sa din Florența, după o luptă îndelungată cu boala.

În ultimele clipe de viață i-a fost alături Sandra Bergman Nilsonn. De 15 ani, cei doi formau un cuplu, având împreună un fiu pe nume Giorgio. Acesta din urmă nu este, însă, singurul moștenitor al imperiului clădit de Cavalli în lumea modei. Creatorul are, în total, șase copii.

În anii ’70, Roberto Cavalli și-a prezentat prima colecție la salonul prêt-à-porter de la Paris. După debutul răsunător în lumea efervescentă a modei, excentricul designer a continuat să semneze colecții remarcabile reușind, astfel, să dea tonul tendințelor la nivel mondial.
Și-a cucerit definitiv publicul cu tehnicile sale originale de imprimare pe materiale textile și piele. Articolele vestimentare îndrăznețe, care îi poartă semnătura, sunt vândute astăzi în peste 50 de țări. Cavalli s-a bucurat de un succes uriaș creând, pe lângă haine extrem de apreciate, accesorii și parfumuri râvnite în toată lumea.

Potrivit Mediafax, creatorul de modă a venit pe lume la Florența, pe 15 noiembrie 1940, rămânând orfan de tată la o vârstă fragedă. Absența părintelui său și-a pus amprenta asupra dezvoltării celui ce avea să devină, peste ani, un adorat avangardist al marilor case de modă precum Hermès şi Cardin.

Roberto Cavalli era bâlbâit și avea mari dificultăți de concentrare. Cu toate acestea, mânat de talent și motivat să reușească, tânărul și-a finalizat studiile în cadrul Academiei din Florența. Pasionat de artă, el a migrat dinspre Fotografie spre Modă devenind, în scurt timp, un nume sonor al marilor podiumuri.

Ultima oră

Comentariul meu