foto: inquam photos / george calin
Foto: Inquam Photos / George Calin

În perioada 1-5 aprilie 2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă (I.T.M.) Sibiu a desfășurat o amplă campanie de verificare a respectării prevederilor legale încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă în rândul angajatorilor din domeniile construcțiilor.

Cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Sibiu, au fost efectuate controale la 47 de angajatori din domeniile „Construcții clădiri”, „Lucrări de geniu civil” și „Lucrări speciale de construcții”. Rezultatele au scos la iveală multiple nereguli, printre care 8 persoane care lucrau fără contracte individuale de muncă și 2 persoane care desfășurau activități fără ca detaliile contractuale să fie transmise în sistemul Revisal.

În total, au fost aplicate 14 amenzi în valoare de 200.000 lei pentru încălcări ale legislației muncii și alte 7 amenzi în sumă de 39.000 lei pentru deficiențe în asigurarea securității și sănătății în muncă. Au fost sistate și 2 locuri de muncă din motive de siguranță. Au mai fost aplicate 3 amenzi în cuantum de 9.000 lei şi 5 avertismente pentru nerespectarea prevederilor Codului muncii privind timpul de muncă, respectiv 7 amenzi în sumă de 18.000 lei şi 17 avertismente pentru nerespectarea altor prevederi legale.

Inspectorul șef al I.T.M. Sibiu, Stănilă Alexandru Marius, a subliniat importanța sectorului construcțiilor și necesitatea continuării acțiunilor de verificare și conștientizare a respectării normelor legale în acest domeniu.

Această campanie reflectă eforturile autorităților de a asigura un mediu de muncă sigur și legal în industria construcțiilor, subliniind importanța respectării tuturor regulilor și prevederilor legale pentru protecția angajaților și buna desfășurare a activităților economice.

Ultima oră

Comentariul meu