motivul pentru care cei de la ambulanță au luat amendă în cazul mamei decedată la sibiu. au omis să să scrie orele de sosire și plecare
foto: arhivă

În urma investigației desfășurate de Direcția de Sănătate Publică Sibiu în cazul morții Bettinei Balteș, au fost identificate neconformități în documentele medicale. DSP Sibiu a impus două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5000 de lei, pentru Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Neconformitățile sunt minore.

DSP Sibiu a efectuat o inspecție în urma decesului tinerei mămici Bettina Balteș, internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Inspectia s-a concentrat pe cele trei unități medicale implicate: Clinica Polisano, Serviciul de Ambulanță Sibiu și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

„Au fost constatate însă neconformități legate de întocmirea unor documente medicale.
S-au aplicat două sancțiuni contravenționale cu amendă, în valoare totală de 5000 lei, pentru Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, se menționează în comunicatul de presă trimis de DSP Sibiu.

Genu Scridon, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu, a declarat pentru Ora de Sibiu că neregulile identificate de DSP privesc neglijența echipajului care a intervenit în ziua respectivă. Cadrele medicale au omis să completeze ora sosirii și plecării în fișele de solicitare.

„Echipajul care a ajuns la spital cu pacienta, a omis să scrie orele de sosire și plecare. În rest nu a fost nicio problemă, noi ne-am făcut treaba. A fost solicitată ambulanța și cu o zi înainte, și a doua zi. Cand s-a făcut controlul respectiv pe fișele de solicitare nu au fost trecute orele de sosire și de plecare de la locul de intervenție. A fost o neglijență a colegilor. Echipajul a fost mai interesat de starea pacientei”, a spus Genu Scridon.

Ultima oră

Comentariul meu