centrul pentru colectarea deșeurilor voluminoase din viile sibiului, mutat pe șoseaua alba iulia. investiția mai scumpă cu aproximativ 135.000 lei
Sursa foto: Google Maps

Centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar (CAV), unde sibienii vor putea arunca tot de felul deșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, se va muta din Viile Sibiului, pe Șoseaua Alba Iulia.

centrul pentru colectarea deșeurilor voluminoase din viile sibiului, mutat pe șoseaua alba iulia. investiția mai scumpă cu aproximativ 135.000 lei

„Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar în municipiu Sibiu”, proiect în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), este propus spre aprobarea consilierilor locali, privind actualizarea indicatorilor tehnico-econimici.

Potrivit raportului de specialitate care urmează să fie votat în cadrul ședinței extraordinare de la Consiliul Local, centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar (CAV) va fi relocat din locația Viile Sibiului, nr.7, pe Șoseaua Alba Iulia, nr.110 , pe o suprafaţă de peste 7500 metri pătrați. Oamenii vor putea aduce la acest centru, gratuit, mobilă uzată, textile, anvelope, deșeuri periculoase și chiar și cadavrele animalelor. 

Citește și: Centru pentru colectarea deșeurilor voluminoase în Viile Sibiului – Primăria a lansat licitația

Amplasamentul din Viile Sibiului, nr. 7 este relocat după descoperirea unui litigiu, la un an de la eliberarea Extrasului de Carte Funciară, când în luna septembrie 2023 s-a dorit demararea lucrărilor de salubrizarea a acestui teren. Centrul va avea un singur corp de clădire cu regim de înălţime Parter. Construcţia nouă va fi realizată din container prefabricat şi va cuprinde trei zone, fiecare cu acces separat din exterior: zona birou de pază , magazie de materiale/scule şi grupuri sanitare.

În prezent, centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar (CAV) se află în etapa obţinerii Acordului de Mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi urmează să fie depusă documentaţia pentru obţinerea Autorizaţiei de construire, fapt ce a condus la necesitatea identificării unui alt teren pentru realizarea centrului, respectiv cel de pe Șoseaua Alba Iulia.

Accesul către Centru va fi realizat pe şosele care să permită traficul de mare tonaj, ci nu în zonă de case, fiind necesară asigurarea unei protecţii sporite pentru sănătatea locuitorilor. De asemenea, pentru diminuarea impactului vizual asupra zonei şi obiectivelor învecinate, prin proiect se vor lua măsuri suplimentare, precum realizarea unui gard viu pe tot perimetrul Centrului de Aport Voluntar și se va face un control strict asupra tipurilor de deşeuri acceptate în Centru. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor și-a dat acceptul pentru noua locație.

Relocarea Centrului a adus și costuri suplimentare. „Trebuie avută în vedere şi faptul că ar trebui refăcută întreaga documentaţie tehnică, respectiv Studiu de Fezabilitate, Proiect Tehnic, precum şi alte studii de specialitate necesare. Refacerea documentaţiei tehnice presupune timp, având în vedere termenul final de implementare a proiectului, respectiv 31.12.2024. Astfel, costurile suplimentare se ridică la 135.000 de lei.

Indicatori maximali, respectiv valoarea totală a obiectivului de investiţii, exprimată în lei, cu T.V.A este de peste 6 milioane de lei, din care C+M peste 2 milioane de lei.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică