tractoriștii obligați să aibă trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și stingător de incendiu
foto: arhivă

În conformitate cu o nouă lege publicată în Monitorul Oficial nr. 333 din data de ieri, miercuri – 10 aprilie, toți operatorii de tractoare agricole și silvice care circulă pe drumurile publice sunt obligați să fie pregătiți pentru incidente.

Potrivit modificării aduse articolului 8 din Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, această obligație include dotarea cu un kit omologat care să cuprindă o trusă medicală de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu.

Legea specifică că autovehiculele care circulă pe drumurile publice, cu excepția celor din categoriile AM, A1, A2 și A, precum tractoarele agricole sau forestiere și tramvaiele, trebuie să fie echipate cu aceste accesorii omologate. Încălcarea acestei obligații poate atrage o amendă de până la 825 de lei pentru conducătorii de tractoare.

De asemenea, prin această nouă lege, conducătorii de motociclete și mopede sunt exceptați de la obligația de a avea triunghiuri reflectorizante, trusă de prim-ajutor și stingător de incendiu. Cu toate acestea, autovehiculele din categoriile AM, A1, A2 și A trebuie să fie dotate conform cerințelor legale specifice fiecărei categorii.

Ultima oră

Comentariul meu