sibiul nu va avea vreo piață nouă în viitorul apropiat. teodor birț: „mai întâi se pot organiza piețe volante în cartiere” (video)

 Managerul piețelor din municipiul Sibiu, Teodor Birț, a explicat în cadrul emisiunii ”Ora Locală” de ce nu se impune construcția unei piețe noi și care este rolul piețelor volante, un concept pe care Sibiul ar putea să îl adopte.

YouTube video

Teodor Birț este de părere că piețele volante pot câștiga teren și în orașul Sibiu. Cât despre construcția unei noi piețe, directorul SC Piețe SA susține că în prezent nu se impune un astfel de proiect, prioritar fiind modernizarea celor deja existente.

„Cred că la acest moment nu se impune construcția unei piețe noi în Sibiu, dar trebuie gândim, pentru tot este la modă acest concept de piață volantă, se pot organiza acest gen de piețe în cartiere. Evident, după ce organizezi astfel de piețe într-un anumit cartier pentru o perioadă de timp și vezi acolo se impune construcția unei piețe, poți iei o decizie în acest sens. Pentru început cred este bine folosești acest concept în prima parte. Ce cred că s-ar impune la Sibiu, și o spun din și din punct de vedere al activității de președinte al Asociației Investitorilor pe Piața din România, ar fi o piață angro”, a spus managerul piețelor din municipiul Sibiu, Teodor Birț.

Conceptul de piețe temporare a început să fie deja implementat în Sibiu, iar în curând piețele temporare vor fi extinse și în cartiere. „Am început din toamna trecută organizăm și o piață tradițională care funcționează foarte bine și pe care vrem o dezvoltăm. Am pornit-o la Cibin tocmai în ideea de a vedea dacă funcționează, dacă sibienii o vor, iar în perioada care urmează vom încerca o extindem și pe cartiere, în anumite zile din săptămână, tocmai în ideea de a testa, vedem dacă există zone unde s-ar impune sau nu construcția altor piețe și atunci vom încerca căutăm puncte unde se ajunge mai greu ca să mergem noi cu produsele în apropierea sibienilor, astfel încât testăm acest concept”, a mai declarat Birț în cadrul emisiunii „Ora Locală”.

Citește și: Transformarea piețelor din Sibiu. Piața Cibin va deveni un magnet pentru turiști. Teodor Birț: „Va fi locul unde vor putea gusta din produsele locale” (video)

Ultima oră

Comentariul meu