sibian de 41 de ani răpus de rujeolă. bărbatul se externase din spital pe propria răspundere

Un bărbat de 41 de ani, din Vurpăr, a murit din cauza rujeolei. Pe lângă afecțiunea din cauza căreia a ajuns la spital, bărbatul mai suferea și de alte comorbidități severe, dar și de obezitatea morbidă.

Direcția de Sanitară Publică informează că un bărbat de 41 de ani, din Vurpăr, internat initial, prin UPU la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, în data de 5 aprilie, cu febră, dureri musculare, tuse, stare general alterată, a decedat din cauza rujeolei. Bărbatul a avut primele simptome în urmă cu aproximativ 10 zile, dar acetsa nu s-a prezentat la medic și s-a tratat fără recomandare, acasă.

„La scurt timp după internarea în spital, se constată apariția unei erupții cutanate, se suspicionează o boală eruptivă și se solicită consult de Boli Infecțioase. În urma examinării se recomandă transferarea pacientului la SCJU – Terapie Intensivă, având în vedere că se afla în stare de insuficiență respiratorie severă, cu necesitatea administrării de oxigen, dar în urma refuzului acestuia, este internat în cele din urmă pe secția de Boli infecțioase a SCJU Sibiu.
În după amiaza aceleiași zile, familia solicită însă externarea, pe propria răspundere, pacientul pleacă acasă, dar va reveni câteva ore mai târziu, cu stare generală alterată, la scurt timp după aceasta survenind decesul”, potrivit DSP Sibiu.

Bărbatul ar fi luat rujeola de la fiul său care nu fusese dus la medic pentru a fi diagnosticat și tratat. De asemenea, pacientul prezenta comorbidități severe – Cardiopatie ischemică cronică. Bronhopneumopatie cronică bilaterală. Obezitate morbidă.
Nu se cunoaște statusul vaccinal al pacientului.

 

Ultima oră

Comentariul meu