maria minea, noul subprefect al sibiului
Maria Minea, arhivă foto Ora de Sibiu

Potrivit unui comunicat al Guvernului, publicat de Agerpres, subprefectul Gabriel Florea, din cadrul Prefecturii Sibiu, a fost eliberat din funcţie, joi seara.

Totodată, au avut loc eliberări din funcţie pentru alţi 14 prefecţi şi  10 subprefecţi din ţară, respectiv alţi 14 prefecţi şi şapte subprefecţi nou numiţi.

Această decizie vine în contextul unor hotărâri de guvern: Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale interzice ca prefecţii şi subprefecţii să poată candida fără ca mai întâi să îşi dea demisia din funcţie cu cel puţin 50 de zile înaintea datei alegerilor, iar până în data de 9 iunie, am numărat eu, mai avem, inclusiv cu ziua de astăzi, 59 de zile. De aceea vine şi această serie de hotărâri”, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului, joi seară, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Noul subprefect al Sibiului, numit cu aceeaşi ocazie, este Maria Minea, care a ocupat funcţia de prefect al Sibiului din august 2019, până în 10 decembrie 2019, când a fost demisă.

Ultima oră

Comentariul meu