încep lucrările la lotul 2 al autostrăzii sibiu-pitești, între boița și cornetu
foto Captură video CNAIR

Joi (10 aprilie 2024), directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că au fost demarate lucrările la secțiunea a doua a Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, între Boița și Cornetu.

Contractul pentru construcția acestei porțiuni a fost atribuit unei asocieri de firme turcești. „Încep primele lucrări pe secțiunea 2 (Boița – Cornetu) a autostrăzii Sibiu – Pitești (#A1)! Odată cu eliberarea primei Autorizații de Construire, Asocierea turcă Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret AS poate începe o serie de lucrări în zona localităților Tălmaciu și Boița (județul Sibiu) atât la corpul autostrăzii cât și la structuri”, a scris directorul general pe pagina sa de Facebook, citează portalul de știri Economica.

Printre obiectivele ce vor fi construite pe traseu se numără și un viaduct de 650 de metri la kilometrul 13+181. Lungimea totală a secțiunii 2 este de 31,33 de kilometri, iar finalizarea construcției este programată pentru anul 2028. Valoarea întregului contract, finanțat prin Programul Operațional Transporturi, este de 4,25 miliarde de lei (fără TVA).

Cu două zile în urmă, Economica.net a informat că Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a emis autorizația de construire pentru prima porțiune a secțiunii 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești (A1), mai precis pentru primul kilometru începând din Boița.

„Amplasamentul lucrărilor care se supun autorizării se află în județul Sibiu, pe teritoriile administrative ale localităților Tălmaciu și Boița, sector 1, între kilometrii 13+170 și 14+150”, se specifică în documentul emis de MTI. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Ultima oră

Comentariul meu