fostul director al aeroportului despre decizia de a candida la președinția cj sibiu. sava: ”uitați-vă în primării. e plin de rudele primarilor”

Augustin Sava și-a anunțat miercuri, 10 aprilie, candidatura la președinția Consiliului Județean Sibiu. Decizia sa de a candida în acest an a fost influențată de mai multe motive, printre care și nemulțumirea față de direcția actuală în care se îndreaptă lucrurile în județ.

E simplu, priviți în jur și vedeți ce se întâmplă cu cei care ne conduc. E plin de rudele primarilor, clientelă politică, iar profesioniștii care vor să facă treabă găsești doar în câteva județe. Restul vor doar să se bucure de salariile mult prea mari din primării. E o aglomerație de funcții care nu își au rostul. Ar trebui digitalizare în primării, dar nu are cine să o facă, a declarat acesta. 

Agustin Sava are în vedere numeroase schimbări în județul Sibiu, inclusiv în domeniile sănătății, infrastructurii și învățământului, precum și gestionarea depopulării anumitor zone și îmbunătățirea aeroportului din Sibiu.

Între anul 2001 și 2013, Augustin Sava a ocupat funcția de director general al Aeroportului Internațional Sibiu. El i-a dat în judecată pe consilieri și pe președintele CJ imediat după ce a fost demis din funcție și a câștigat procesul. Condiția lui a fost ca aceștia să plătească din portofel, nicidecum din bugetul Consiliului Județean. 

„Aeroportul nu se poate întreține. Este un loc un loc în care nu vin banii. Priviți în jur la aeroprtul din Cluj, Craiova, Iași, ca să vedeți cât de bine merge… dar sibienii noștri zboară de pe aeroporturi conexe. Noi avem veșnicele curse Viena și München, a mai spus acesta.

Când s-a discutat despre modificările propuse pentru aeroport, el consideră că cea mai potrivită soluție ar fi să se construiască un terminal de marfă pentru transportul cargo: Numărul de pasageri nu necesită o construcție a terminalului de pasageri dar se solicită cu vehemență un terminal cargo de marfă care aduce bani, operat de Aeroportul Sibiu și de sibieni, nu de firmele care vin sa ia servicii externalizate din aeroprt. Pentru că noi băgăm bani în aeroport și trebuie să-l întreținem. 

Ultima oră

Comentariul meu