eveniment inedit la muzeul astra. vizitatorii vor putea să participe la ateliere de prelucrare a lemnului

Pentru luna aprilie, Muzeul Astra pregătește atât pentru sibieni, dar și pentru turiști, evenimente ce se derulează în zona gospodăriilor de agricultori din Podișul Transilavaniei, gospodăriilor din Maramureș, din Almaș, atelierului de dogar din Vrancea, bisericii din Bezded ori gospodăriei de preot din județul Alba sau complexului arhitectonic maramureșean din Călinești, Berbești.

Alături de meșterii Belei din județul Alba și Pavel Lupașc din județul Vrancea, vizitatorii vor avea posibilitatea de a beneficia de ateliere de prelucrare a lemnului, cu specific pastoral, începând cu 11 aprilie și până pe 14 aprilie, între orele 10.00-12.00 și 14.00-16.00 și pe 15 aprilie, orele 10.00-12.00 în baza biletelor achiziționate de la casa de bilete a Muzeului, astfel: 35 lei pentru adulti, 15 lei pentru pensionari, 9 lei pentru studenți sau elevi.

,,Meșterii Belei din județul Alba și Pavel Lupașc din județul Vrancea, vor confecționa bâte încrestate, putineie, donițe, răbojuri și alte obiecte din lemn folosite în gospodăriile de păstori sau în construcțiile de la munte. În unele zone, în funcție de resursa disponibilă, se foloseau diverse tipuri de lemn. Etapele confecționării vor fi prezentate și explicate de cei doi meșteri, publicul putând experimenta secvențe de lucru.“, declară Cosmin Călinescu, purtător de cuvânt, Muzeul ASTRA.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu