Aproape 200 de cadre didactice din Sibiu instruite în acordarea primului ajutor (foto)

Acest proiect a demarat în luna octombrie a anului trecut și pe parcursul acestor luni am reușit să instruim 170 de cadre didactice din Municipiul Sibiu.

Pentru noi este o mare realizare să știm că în fiecare unitate de învățământ preuniversitar (grădiniță, școală primară și liceu) există 4 persoane instruite de noi în acordarea primului ajutor de bază. 

Cursurile au acoperit situații precum înecul, stopul cardio-respirator, reacțiile alergice, intoxicațiile, hemoragiile, electrocutarea, crizele de epilepsie, leșinul, mușcăturile de animale, accidentul vascular-cerebral, etc. Cadrele didactice au învățat inclusiv manevra Heimlich și cum se face resuscitarea la adulți, copii și sugari.

În urma feedbackurilor primite de la cursanți, am constat că bucurie că a fost mai mult decât un simplu curs și a fost extrem de apreciat de către toți participanții.

”Acest curs a fost interesant atât din punct de vedere teoretic dar mai ales practic. Am învățat noțiuni de prim ajutor care ne vor fi de folos în cazul eventualelor accidente la locul de muncă sau în viața de zi cu zi. Sugerăm ca aceste cursuri de prim ajutor să fie extinse și în rândul elevilor. Felicitări formatorilor pentru implicare”  Profesorii P.I, L. A si R. A de la Școala Gimnazială nr 4 Sibiu.

Aproape 200 de cadre didactice din Sibiu instruite în acordarea primului ajutor (foto)

”Un curs foarte bine structurat, cu informații clare și precise, cu explicații detaliate despre modul de efectuare a manevrelor de prim ajutor în cele mai cunoscute situații de urgență și nu numai. Pe lângă informațiile teoretice predate am beneficiat și de exerciții practice pe care toți cursanții le-au efectuat individual având posibilitatea de a practica toate manevrele predate. Mulțumim, doamna Rodica pentru modul original și degajat cu care ne-ați predat acest curs”. Profesorii O.C., R. S, B.T si B. M  de la Școala Gimnazială nr 21 Sibiu.

”Este un proiect al întregii comunități iar noi suntem foarte onorați că am reușit să-l implementăm. Pe lângă cele 170 de persoane formate în cadrul acestei finanțări, am oferit posibilitatea de a participa la acest curs, din partea noastră, a Crucii Roșii Sibiu, și profesorilor de la Palatul Copiilor din Sibiu, dar și celor de la Școliile de Educație Incluzivă nr 1 și nr 2 din Sibiu, precum și celor de Școaliile de Educație Incluzivă din Dumbrăveni și Mediaș. Astfel, încă 16 cadre didactice au beneficiat gratuit de acest curs. 

Mulțumim pe această cale Primăriei Sibiu și doamnei Primar Astrid Fodor care au fost foarte receptivi la propunerea noastră și au finanțat acest proiect cu 28.000 ron. Mulțumim și partenerilor noștri Consiliul Județean Sibiu – doamnei Președinte Daniela Cîmpean, care ne-au pus la dispozițe gratuit sala Transilvania pentru buna desășurare a acestor cursuri, precum și Inspectoratului Școlar Sibiu care ne-a fost alături. Mulțumirile noastre speciale și gândurile de bine se îndreaptă și către Sebastian Sebu, fost subprefect al Sibiului, care a fost alături de noi încă de la demararea acestei inițiative, din vara anului 2023 și a finanțat primele 2 grupe de profesori care au participat la curs.

Săptămâna viitoare vom demara proiectul PRIM AJUTOR ÎN ȘCOLI în județul Sibiu, datorită implicării Consiliului Județean Sibiu și a doamnei Președinte Daniela Cîmpean, care susțin această inițiativă cu 100.000 ron. Vor fi formate 460 de cadre didactice din întreg județul  Sibiu.  Le mulțumim mult că putem continua acest demers atât de necesar pentru copiii noștri și nu numai.” – Raluca Morar, Director, Crucea Roșie Filiala Sibiu


Aproape 200 de cadre didactice din Sibiu instruite în acordarea primului ajutor (foto)

Ultima oră