traseu pietonal și de biciclete pe dealurile gușteriței. primăria a lansat licitația pentru modernizarea străzii mălinului 
Sursa: Google Maps

Strada Mălinului va asigura accesul către Gușterland, zona de agrement pe care municipalitatea o va realiza pe Dealurile Gușteriței. Aceasta va fi modernizată pentru o mai bună desfășurare a traficului auto, ciclist și pietonal. 

Municipalitatea a scos la licitație modernizarea tronsonului al doilea din strada Mălinului, care va asigura accesul către zona de agrement Gușterland de pe Dealurile Gușteriței. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.152.409,9 lei. „În această zonă se desfășoară un trafic auto, velo și pietonal în creștere, se va dezvolta o zonă de agrement și ecoturism, ceea ce determină autoritățile locale la găsirea unor soluții viabile pentru îmbunătățirea infrastructurii în zonă, impunându-se implicit reabilitarea tronsonului străzii Mălinului, între strada Viilor și strada Răchitei”, potrivit caietului de sarcini. 

Carosabilul va fi reabilitat și modernizat, se vor efectua lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, lucrări de realizare a rețelei de apă potabilă, se va moderniza rețeaua de iluminat public stradal, se va realiza rețeaua de cablaj metropolitan și se va realiza o stație de pompare. „Conform Studiului de Fezabilitate aprobat, s-a propus amenajarea străzii pe o lungime de 320 metri dintr-o suprastructură din macadam așezată pe o fundație din balast. Pe lângă lucrările specifice de modernizare a străzii s-au propus lucrări de realizare a iluminatului public, rețea cablaj metropolitan și de asigurare a alimentării cu apă în cadrul Zonei de Agrement Dealul Gușteriței și a locuințelor de pe strada Salcâmilor. Colectarea apelor pluviale de pe stradă s-a propus a se realiza prin intermediul unor rigole deschise amplasate de o parte și de alta a spațiului carosabil, ce vor prelua apele pluviale și le va descărca în rețeaua de canalizare pluvială existentă în zona de intersecție cu strada Viilor. (…) S-a propus alimentarea cu apă potabilă către zona de agrement, aceasta fiind realizată prin intermediul unei stații de pompare amplasată în zona de început a străzii Mălinului – Tronson II. Iluminatul public s-a propus a se realiza dintr-o rețea de iluminat nouă formată din stâlpi de iluminat și echipați cu lămpi LED pregătiți pentru telegestiune. Linia electrică s-a propus a se instala subteran”, se arată în caietul de sarcini. 

Strada Mălinului, pe tronsonul II, va avea o lungime de 325 de metri, lățimea spațiului carosabil fiind de 4 metri. Viteza de proiectare pe șosea va fi de 10 km/h. 

Ultima oră

Comentariul meu