soluții pentru un drum de legătură între șelimbăr și cartierul arhitecților. marius grecu: „sper să se întâmple cât mai curând" (video)

Drumul de legătură între cartierul Arhitecților și Șelimbăr este în atenția primarului Marius Grecu. Acesta a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PNL Sibiu, că există două soluții pentru acest drum și anume Centura Sud și intersectarea drumului de legătură cu Strada Mihai Viteazu din Șelimbăr și cu Drumul Național.

Aceste soluții sunt dezbătute împreună cu primarul comunei Cisnădie, Gheorghe Huja și cu președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, pentru a găsi cea mai viabilă formulă.

„Avem un dialog permanent cu domnul primar Huja și cu doamna Președinte a Consiliului Județean pentru că fiind două UAT-uri, o să găsim o soluție. Una ar fi Centura Sud, doamne ajută să ne apucăm de treabă dar nu ar fi suficientă numai centura. Trebuie să gândim acel drum colector care îl au ei pe limită de UAT să îl intersectăm cu Drumul Național și cu Bulevardul Mihai Viteazu din Șelimbăr. Muncim acum la acest proiect, sper să se întâmple cât mai curând”, a spus primarul comunei Șelimbăr.

Pentru a realiza drumul de legătură între Selimbăr și Cartierul Arhitecților, primarul Marius Grecu afirmă că este necesară întocmirea unei documentații pentru Planul Urbanistic Zonal. O altă variantă este aprobarea Planului Urbanistic General, care va permite demararea procesului de expropriere a terenurilor necesare. „Trebuie întocmită o documentație PUZ, fie să aprobăm în PUG-ul nostru ca să putem să despăgubim suprafețele care sunt afectate din mediul privat. Noi suntem cu PUG-ul acum în avizare, o documentație PUZ ar fi cam același lucru. Să vedem dacă pornim pe PUZ sau rămânem pe aprobarea PUG-ului. Odată cu aprobarea PUG-ului avem suprafețele necesare extinderii drumurilor. În momentul de față sunt doar drumuri agricole de 4 m”, a mai explicat Marius Grecu.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Poate ne scoateti si pe noi din gropi, praf si noroi pe strafa Trifoiului. Locuim aici de peste 10 ani, de cat timp mai e nevoie?

  2. Există o barieră pe strada doamna Stanca în Cisnădie care duce la giratoriul Dedeman
    Când se va implica Primăria Cisnădie să o desfințeze pentru că nu are autorizație de construcție?
    Căutați alte soluții câns aveți la nas totul

  3. Am fost in vizita la Selimbar unde am stat o luna .Pe langa cum stiam Selimbarul ,acum arata bine .Inca nu-l stiu pe cel care pocneste din degete si curge miere. Daca primarul va fi ajutat mai mult , va face mai mult. Comuna e pe maini bune .Ii doresc numai succese .

  4. Buna ziua mergeți și faceți în prelungirea strazi ion agarbiceanu sibiu, ca mai sant 3 imobile și nu au cale de acces,faceți un lucru bun mai bine