ședință extraordinară la consiliul local pentru schimbarea corinei bokor din funcția de viceprimar al sibiului

Consilierii locali vor vota, în cadrul unei ședințe extraordinare, eliberarea din funcția de viceprimar al Municipiului Sibiu a Corinei Bokor și înlocuirea acesteia cu Helmut Lerner. 

Soarta Corinei Bokor, care a plecat de la FDGR și s-a înscris în PSD, depinde de consilierii locali. Aceștia se vor întruni în cadrul unei ședințe extraordinare, în 12 aprilie, pentru a vota eliberarea ei din funcția de viceprimar. În locul lui Bokor ar urma să vină consilierul Helmut Lerner, propunere făcută de FDGR. 

Corina Bokor a fost aleasă viceprimar în noiembrie 2020, în prima ședință a consiliului local, cu votul secret al majorității absolute a consilierilor locali. Dar, fiindcă recent s-a înscris în PSD, Forumul German a decis să îi retragă sprijinul politic. „Pe parcursul mandatului său, doamna Corina Bokor s-a alăturat unui alt partid politic care nu face parte din majoritatea constituită la nivelul Consiliului Local al Muncipiului Sibiu, fapt care a atras excluderea acesteia din rândul membrilor FDGR Sibiu, precum și retragerea sprijinului politic al formațiunii, atât pentru funcția de consilier local, cât și pentru cea de viceprimar, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului director al Forumului Democrat al Germanilor Sibiu din data de 05.04.2024”, se arată în raportul de specialitate. 

Potrivit aceluiași raport, eliberarea din funcție a Corinei Bokor este perfect legală, „având în vedere faptul că FDGR Sibiu a retras sprijinul viceprimarului pe care l-a propus, raportat la dispoziţiile art. 152 alin. (5) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ potrivit cărora: Eliberarea din funcţie a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată, prin vot secret, cu majoritatea a două treimi din numărul consilierilor în funcție, la propunerea temeinic motivată a primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcţie. Eliberarea din funcţie a viceprimarului nu se poate face în ultimele 6 luni ale mandatului consiliului local”. Eliberarea din funcție nu intervine, deci, în ultimele 6 luni ale mandatului. 

Ultima oră

Comentariul meu