alexandru oroian, jolly-jockerul de la fc hermannstadt. măldărășanu: ”poate să joace oriunde”

La 23 de ani, jucătorul de la FC Hermannstadt, Alexandru Oroian este unul dintre pariurile antrenorului Marius Măldărășanu pentru viitor.

Invitat la ”Podcastu lui Pope”, antrenorul de la FC Hermannstadt, Marius Măldărășanu a remarcat inteligența tactică a jucătorului al cărui post principal este cel de mijlocaș de bandă. Tehnicianul l-a folosit însă pe Oroian și ca mijlocaș central, dar și ca fundaș stânga.

YouTube video

”Mie îmi place mult Oroian ca fotbalist, la un meci amical l-am băgat bandă dreaptă, nu mai știu de ce l-am băgat acolo, dar mi-a plăcut foarte mult cum a abordat și l-am ținut minte. Este foarte inteligent din punct de vedere tactic, la Liga 2 ne-am bazat pe doi Underi, pe el și Popescu. Din punct de vedere tactic, Oro a înțeles foarte bine lucrurile, l-am tot forțat atunci, apoi l-am simțit pe Popescu, când nu mergea unul, intra celălalt” a povestit Marius Măldărășanu.

Tehnicianul s-a opus ca tânărul jucător să fie cedat în vară sub formă de împrumut și după plecarea lui Opruț, l-a folosit ca fundaș stânga. ”Și în vară au fost discuții să îl dăm împrumut pe Oroian să joace, m-am opus, și după plecarea lui Opruț l-am trecut în stânga, deși el e de picior drept. A venit și cu gol, el din bandă stânga a venit la finalizare. Am crezut în el, cred mult în el, pot să îl bag și inter, mijlocaș central, l-aș băga oriunde fără probleme, afară de fundaș central și vârf” a mai declarat antrenorul echipei FC Hermannstadt.

În acest sezon, Oroian are 23 de meciuri de campionat și 3 de cupă pentru FC Hermannstadt, reușind trei goluri.

alexandru oroian, jolly-jockerul de la fc hermannstadt. măldărășanu: ”poate să joace oriunde”

Ultima oră

Comentariul meu