podcast ora de sibiu: putem învăța să conviețuim cu ursul brun?

Despre flora și fauna României știm că sunt extrem de bogate în comparație cu marea majoritate a țărilor europene. La noi trăiesc o treime din urșii bruni ai Europei și un sfert din lupii ei. Oamenii de știință spun că suntem norocoși să avem numeroase ecosisteme rămase încă intacte, grație felului tradițional în care am lucrat până nu de mult pământul. Suntem astăzi într-un moment de cumpănă, în care ar trebui să examinăm dacă noul nostru mod de viață are potențialul de a schimba această realitate? Putem învăța să conviețuim cu ursul brun și cu marile carnivore? De ce pare să fi devenit ursul brun o problemă, mai ales în ultimii ani?

Ca să răspundem la aceste întrebări, l-am invitat la Podcastul Ora de Sibiu, pe Mircea Mărginean, biolog și ihtiolog la organizația internațională Fauna și Flora.

Mircea este de asemenea unul dintre specialiștii implicați în campania de numărare a celui mai rar întâlnit pește de apă dulce din Europa, și poate chiar din lume, enigmaticul și legendarul asprete, al cărui areal este limitat la râul Vâlsan, care izvorăște din munții Făgărașului.

Ultima oră

Comentariul meu