O jucătoare de la Cisnădie a contribuit la calificarea naționalei la Campionatul European. Va merge la turneul final

Jucătoarea de la Măgura Cisnădie, Elena Roșu a fost pe teren duminică, la victoria naționalei României cu Grecia, 31-24, în ultimul meci din preliminariile Campionatului European. 

Cu Elena Roșu pe teren, naționala feminină pregătită de Florentin Pera a încheiat cu maxim de puncte preliminariile pentru Campionatul European din acest an, unde s-a calificat fără nicio emoție!

Centrul naționalei și al Măgurii, Elena Roșu a dat emoții mari în prima repriză a partidei de la Buzău cu Grecia, când a călcat pe piciorul unei adversare și a suferit o entorsă ușoară, părăsind terenul pe brațele kinetoterapeuților. Din fericire, nu a fost vorba de o accidentare gravă și jucătoarea de la Cisnădie a revenit pe teren spre finalul partidei. România s-a impus cu 31-24 și a merge la Euro din postura de câștigătoare a grupei, iar Roșu are mari șanse să fie la turneul final. Ar fi primul European, după ce a  mai participat cu naționala la Mondialul din Japonia, în 2019.

O jucătoare de la Cisnădie a contribuit la calificarea naționalei la Campionatul European. Va merge la turneul final

Sportiva Măgurii Cisnădie își dorește să fie pe teren cu naționala la Europeanul din Austria, Elveția și Ungaria. ”Mă bucur că sunt aici, îmi doresc să fac tot ce ține de mine ca să ajut echipa națională. Suntem o echipă tânără, cu multe jucătoare noi, îmi doresc să formăm un grup unit și să ne îndeplinim obiectivele. Îmi doresc să merg  la un nou turneu final cu echipa națională, pentru asta muncim și îmi doresc să obținem rezultate cât mai bune”.

Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start şi va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia, între 28 noiembrie – 15 decembrie. Primele două clasate în grupele preliminare şi patru echipe de pe locul 3 se califică la turneul final. Acolo şi-au mai asigurat locul din preliminarii Danemarca, Suedia, Olanda, Franţa.

Măgura Cisnădie este pe 10 în Liga Națională cu cinci etape înainte de final și are mari emoții în lupta pentru evitarea locurilor 11-12, care duc la barajele de supraviețuire. În etapa viitoare, Cisnădie joacă acasă pe 27 aprilie cu Buzău.

O jucătoare de la Cisnădie a contribuit la calificarea naționalei la Campionatul European. Va merge la turneul final

Ultima oră

Comentariul meu