eclipsă totală de soare vizibilă luni în america de nord. urmăriți fenomenul transmis în direct de nasa

Luni, 8 aprilie, va avea loc o eclipsă totală de Soare, care va începe deasupra Oceanului Pacific de Sud și va traversa Mexicul, SUA și Canada, pe o traiectorie diagonală. Cei norocoși vor putea admira acest fenomen rar, iar cei care nu se află în zona de vizibilitate directă pot urmări eclipsa în direct prin transmisiuni online.

Eclipsa totală de Soare apare atunci când Luna se interpune între Pământ și Soare, blocând complet lumina solară și creând întunericul brusc al cerului în timpul zilei. Această eclipsă va traversa o mare parte din continentul nord-american, oferind oportunitatea de a observa efectul Punkinje.

Efectul Punkinje este perceput diferit de oameni, datorită anatomiei ochilor, și animalele îl percep în mod intens datorită structurii biologice a ochilor.

Eclipsele solare totale vizibile din România sunt extrem de rare și apar la intervale de peste 100 de ani. Ultima eclipsă totală de Soare vizibilă din România a avut loc pe 11 august 1999, iar următoarea este programată să fie pe 3 septembrie 2081.

Eclipsa totală de Soare va fi transmisă în direct de NASA și va putea fi urmărită oriunde în lume prin conturile lor de streaming. Transmisiunile vor avea loc de la ora 20:00 (ora României) până la ora 23:00, și vor include discuții și explicații cu experți în astronomie, precum și imagini din interiorul telescopului.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu