dealer de droguri din sibiu, condamnat la 8 ani de închisoare. testa marfa înainte să o dea clienților din oraș
foto: arhivă

Un bărbat din Sibiu a fost condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru trafic și consum de droguri. 

Sibianul, în prezent aflat în Penitenciarul Aiud, a fost condamnat la începutul lunii aprilie la o pedeapsă de 8 ani și 4 luni de închisoare atât pentru trafic de droguri de risc și mare risc, cât și pentru deținere de droguri pentru consum propriu. Potrivit soluției publicate pe portalul instanțelor de judecată, bărbatul a vândut droguri în formă continuată, fiind înregistrate 77 de acte materiale. 

„Condamnă pe inculpatul S.S.S. la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc în formă continuată. (…) Condamnă inculpatul S.S.S. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată (202 de acte materiale), (…) condamnă inculpatul S.S.S., la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu, fără drept. (…) Contopește cele trei pedepse aplicate inculpatului, aplicând pedeapsa cea mai grea de 7 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din celelalte două pedepse (1/3 din 3 ani+1 an închisoare=1 an și 4 luni), aplicând în final inculpatului S.S.S. o pedeapsă rezultantă de 8 ani și 4 luni închisoare, ce urmează a fi executată în regim de detenție”, se arată în soluția magistraților. Din această pedeapsă se va deduce perioada în care a fost arestat preventiv, începând cu data de 6 octombrie 2023. 

Drogurile care au fost găsite asupra sibianului, printre care câteva grame de fragmente vegetale, 9 grame de MDMA, 49 de comprimate care conțin substanța activă Clonazepam, vor fi distruse, cu păstrarea contraprobelor. Oamenii legii au confiscat de la el mai multe cântare, două telefoane iPhone și un dispozitiv pentru mărunțit. De asemenea, au confiscat și suma de 11.861 de lei, obținută de inculpat prin operațiunile efectuate cu droguri. Sibianul are de plătit statului peste 10.000 de lei, sumă ce reprezintă cheltuieli judiciare.  

Sentința nu este definitivă, astfel că sibianul condamnat pentru trafic și consum de droguri o poate ataca în termen de 10 zile. 

Ultima oră

Comentariul meu