Palatul de Justiție din Sibiu, în paragină. Barna: „Nu se renovează pentru că există interese imobiliare”

Palatul de Justiție de pe bulevardul Victoriei din Sibiu nu are șanse să fie reabilitat mai devreme de anul 2030. Dan Barna spune că emblematica clădire este lăsată în paragină din cauza unor interese imobiliare. 

Dan Barna, primul pe lista Alianței Dreapta Unită pentru Parlamentul European, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă la Sibiu, că Palatul de Justiție de pe Victoriei nu este renovat din cauza unor interese imobiliare. 

Palatul de Justiție din Sibiu, în paragină. Barna: „Nu se renovează pentru că există interese imobiliare”

„Tribunalul Sibiu nu se renovează pentru că există interese imobiliare ale PNL în acest județ, în acest oraș, ca Tribunalul să plătească lunar zeci de mii de euro celor care dețin actualul spațiu unde funcționează tribunalul în prezent. Asta este realitatea. În cele 9 luni în care USR a fost la guvernare am avut 4 întâlniri și la Ministerul Justiției cu cei care se ocupau de dosar, am dat drumul de acolo la proiect, m-am întâlnit de 3 ori cu președintele tribunalului de la acel moment pentru a debloca acest proiect și lucrurile au demarat, prin realizarea acelui studiu de fezabilitate ca să înceapă investiția. Ce s-a întâmplat după aceea? Au fost anulate toate studiile și ne întoarcem din nou la proiect și avem perspectiva 2030. Asta este miza. Problema nu este una tehnică de a renova o clădire simbol a acestui oraș. Problema este că în acest oraș, PNL are interesul ca tribunalul să nu stea la el acasă și să plătească chirie”, a spus Dan Barna. 

Ultima oră

Comentariul meu