pas important pentru proiectul parcării subterane de pe doamna stanca din șelimbăr. marius grecu: „consiliul local a aprobat achiziționarea terenului”

Planurile pentru dezvoltarea străzii Doamna Stanca merg înainte. Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu a anunțat vineri, 5 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PNL Sibiu, că procesul de achiziționare a terenului destinat construirii parcării subterane și parcului verde, a fost aprobat de către Consiliul Local.

„În ședința trecută de Consiliu Local, colegii mei care formează majoritatea în Consiliul Local au aprobat achiziționarea terenului de pe Strada Doamna Stanca. În urma consultărilor cu vecinii acestui teren vom face o parcare subterană și un loc de joacă verde deasupra acestei parcări”, a spus Marius Grecu.

Totodată, Mariu Grecu a declarat că procedurile pentru extinderea străzii Doamna Stanca ar putea începe în cursul anului viitor. Primarul a subliniat că acest proiect reprezintă doar o mică parte din planul său pentru zona respectivă, extinderea străzii fiind inclusă într-un plan mai vast care vizează modernizarea mai multor artere ale infrastructurii stradale.

„ Soluția lărgirii străzii Doamna Stanca este doar 10% din ceea ce am gândit eu împreună cu echipa mea. Bulevardul Mihai Viteazu va trebui la un moment dat să intersecteze Drumul Național în zona Trakia, pe Aleea Monumentului, va trebui să se interconecteze cu Centura Sud, și va trebui să ajungă la intersecția aceea periculoasă de la intrarea în Șelimbăr, la Monument. În momentul în care aceste lucruri se întâmplă plus un drum perimetral la centrul comercial care să ajungă tot în zona Troiței, atunci putem spune că am avut o gândire macro asupra zonei respective. Suntem în lucru cu un PUZ, am demarat deja de ceva vreme, sper să îl aprobăm cât de curând să putem trece la exproprieri pentru că acolo avem o serie de probleme legate de proprietăți și mai mult de atât este și terenul armatei. Suntem în discuții cu MAPN-ul să putem face aceste lucruri. Într-un an, un an jumate am putea începe să lucrăm la el”, a adăugat primarul comunei Șelimbăr.

Citește și: Drum de legătură între prelungirea Mihai Viteazu din Șelimbăr și DN1. Stradă nouă și între Doamna Stanca și zona Avantgarden (video)

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Se poate face suspendata, str. Doamna Stanca, că de largit nu mai ai unde…..asa se intâmpla când esti primar pentru dezvoltatorii imobiliari ……..pentru votanti , acum in an electoral