corina bokor rămâne viceprimar al sibiului, chiar dacă a trecut de la fdgr la psd. liberalii spun că legea îi permite acest lucru (video)

Corina Bokor ar putea rămâne viceprimar al Sibiului, chiar dacă a trecut de la FDGR la PSD. Legislația este de partea ei, admit liberalii sibieni, astfel că ea își va putea păstra funcția în ciuda migrării la alt partid. În plus, chiar dacă Forumul i-a retras sprijinul politic lui Bokor, procesele ar putea dura chiar și doi ani până la finalizare. 

Corina Bokor s-a înscris în PSD. FDGR a exclus-o din partid și a decis să îi retragă sprijinul politic pentru funcția de viceprimar. Cu toate acestea, Bokor ar putea să își păstreze funcția, iar astfel PSD să aibă un viceprimar. Situația este legală, au admis liberalii sibieni. 

„Acea modificare legislativă poată să îi permită acest lucru (n.r.: să rămână în funcție chiar dacă a migrat la alt partid). Poate să fie, nu am toate datele pe masă, nu știu care este statutul. Nu ne interesează aceste lucruri!”, a spus Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

corina bokor rămâne viceprimar al sibiului, chiar dacă a trecut de la fdgr la psd. liberalii spun că legea îi permite acest lucru (video)

Raluca Turcan a adăugat că, în cazul retragerii sprijinului politic, procedurile pot dura chiar și doi ani. „Și cu ordonanță, și fără ordonanță, în momentul în care un partid retrage sprijinul unui ales local. procesul poate să se întindă pe aproximativ 2 ani de zile. Mai sunt 2 luni până la alegeri, așadar mult a fost, puțin mai este, și vom vedea exact ce partide candidează și calitatea oamenilor din partidele care intră în confruntare”, a adăugat Raluca Turcan. Aceasta nu a dorit să comenteze situația viceprimarului Bokor. „Decizia de vot în Consiliu, dacă se va ajunge acolo, o vom stabili ulterior cu echipa de consilieri la municipiu. Ca președinte PNL Sibiu nu intenționez să comentez, însă pot spune doar că mi se pare foarte ciudat”, a spus Raluca Turcan. 

Raluca Turcan a mai adăugat faptul că, în momentul creării coaliției de guvernare, ar fi putut fi incluse mai multe condiții în ordonanță, precum și interzicerea primarilor să migreze de la un partid la altul. „Ordonanța acoperă niște condiții legale în situația decalării alegerilor și comasării alegerilor locale cu europarlamentare. Problema a fost în altă parte. În momentul în care s-a creat coaliția de guvernare PNL-PSD, ea trebuia să mai urmărească respectarea a două condiții. Pentru ca această coaliție să fie eficientă, concentrată pe rezultate și să nu fie preocupată de certuri între cele două partide. Din punctul meu de vedere, acele condiții, trebuiau să fie: pact de neagresiune în spațiul public între cele două partide pentru că războaiele publice între PNL și PSD au fus la ascensiunea radicalilor care neavând soluții alternative preferă să paraziteze conflictele publice, și a doua condiție trebuia să fie interzicerea migrării primarilor de la un partid la altul. Pentru că această migrație, din nefericire s-a întâmplat în proporție de 90% de la PNL la PSD, la nivel național, slăbește încrederea în coaliția de guvernare și poată să o pună în pericol. O spun apăsat și cu simț de răspundere, mi se pare un lucru periculos pentru buna funcționare a coaliției de guvernare să fie acceptată în continuare această migrație a primarilor. (…) Problema nu este în ordonanță, problema este că protocolul de funcționare trebuia să aibă încă două cerințe”, a spus Raluca Turcan în cadrul conferinței de presă de vineri.

Ultima oră

Comentariul meu