temeri privind închiderea restaurantelor de pe calea dumbrăvii din cauza comandamentului nato. arhitect: „noul pug nu prevede restricții în zonă” (video)

Sibienii se tem că localurile de pe Calea Dumbrăvii ar putea fi în pericol să se închidă din cauza Comandamentului NATO. Problema a fost ridicată în fața primarului Astrid Fodor și a specialiștilor care au elaborat documentația noului PUG al municipiului în cadrul consultării publice cu reprezentanții HoReCa de miercuri. 

temeri privind închiderea restaurantelor de pe calea dumbrăvii din cauza comandamentului nato. arhitect: „noul pug nu prevede restricții în zonă” (video)

Ultima sesiune de consultare publică pe tema noului Plan Urbanistic General (PUG) al Municipiului Sibiu a fost dedicată reprezentanților HoReCa. Aceasta a avut loc miercuri, la Stadionul Municipal. Patronii localurilor din oraș au venit cu propuneri în fața specialiștilor care au alcătuit documentația, dar și cu întrebări. Una dintre ele a vizat Calea Dumbrăvii, în zona Comandamentului NATO. 

Patronul unui restaurant a ridicat problema în fața specialiștilor, întrebând dacă există restricții în această zonă. „Există vreo restricție legată de Comandamentul NATO pentru alimentația publică, pe zona Calea Dumbrăvii?”, a întrebat Vlad Lică, patronul restaurantului Prima. 

Arhitectul care a elaborat documentația noului PUG a lămurit situația, spunând că nu sunt stipulate astfel de reglementări, menționând că nu există o zonă de protecție pe Calea Dumbrăvii. „Pentru alimentație publică nu este prevăzută nicio restricție în PUG. Nu sunt prevăzute nici zone de protecție în ceea ce privește acest Comandament NATO. Reglementările lor se referă la interiorul parcelei. Dacă vor interveni ulterior, asta nu vă pot spune”, a explicat arhitectul Alexandru Cristian de la Daedalus Proiect, firma care a întocmit PUG-ul. 

Pe Calea Dumbrăvii, chiar în zona Comandamentului NATO, există trei localuri, respectiv Super Mama, JoyMe și Mo’s. Ora de Sibiu a luat legătura cu unul dintre managerii de aici, acesta arătând că, până la acest moment, nu au existat discuții care să îi neliniștească. „Nu am fost informați despre așa ceva și până la urmă Comandamentul a ales să vină în zona aceasta a orașului. Mai mult nu pot să comentez, decât că nu au existat discuții în acest sens”, a precizat Ovidiu Străjan, patronul lanțului de restaurante Super Mama. 

Ultima oră

Comentariul meu