cutremur de peste 7 grade în taiwan. clădiri prăbușite, o persoană a murit și zeci de răniți (video)
foto HotNews

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,4 a lovit Taiwanul, provocând panică și pagube semnificative. Seismul a fost resimțit puternic în întreaga regiune și a fost urmat de numeroase replici, amplificând teama și dezorientarea locuitorilor. Autoritățile au emis inițial alerte de tsunami în sudul Japoniei, dar au fost ulterior anulate, reducând nivelul de anxietate al populației, scrie ObservatorNews.

În urma cutremurului, mai multe clădiri din estul țării s-au prăbușit, iar rapoartele indică faptul că mai mulți oameni sunt blocați sub dărâmături. O persoană a fost confirmată decedată, iar zeci de altele au suferit răni. Peste 85.000 de case au fost afectate de pierderea energiei electrice, lăsând o mare parte a populației fără acces la electricitate.

Presiunea adusă de cutremur a fost simțită și în țările învecinate. În Japonia, alerta de tsunami a provocat devierea tuturor zborurilor către aeroportul Naha din Okinawa, iar personalul și pasagerii au fost evacuați pentru a face față eventualei amenințări. Cu toate acestea, valurile de tsunami nu au atins aeroportul. În Filipine, populația din zonele de coastă a fost sfătuită să se deplaseze către zone mai înalte, iar o alertă de tsunami a fost emisă, pregătindu-se pentru potențialele valuri puternice.

Impactul cutremurului a fost resimțit și în China, unde martorii au relatat simțirea vibrațiilor în mai multe orașe. Cu toate acestea, administrația orașului Taipei nu a primit rapoarte imediate privind pagubele. Operatorul feroviar de mare viteză din Taiwan a anunțat că nu au fost raportate daune sau răni, dar au avertizat că trenurile vor avea întârzieri din cauza necesității de inspecții suplimentare.

În ansamblu, cutremurul a generat o stare de alertă și panică în întreaga regiune, iar autoritățile locale și internaționale sunt mobilizate pentru a evalua și gestiona situația în continuare.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu