a murit cel mai bătrân om din lume. avea 114 ani

Juan Vicente Pérez Mora, originar din Venezuela, care a fost recunoscut oficial de Guinness World Records ca fiind cel mai în vârstă bărbat din lume în 2022, a decedat la vârsta de 114 ani. Acesta ar fi împlinit 115 ani în mai puțin de două luni.

Pérez a fost confirmat oficial ca fiind cel mai bătrân bărbat în viață la 4 februarie 2022, când avea 112 ani și 253 de zile, conform Guinness. Tată a 11 copii, el avea în 2022 41 de nepoți, 18 strănepoți și 12 stră-strănepoți, scrie ziarul Gândul.

Născut la 27 mai 1909, în El Cobre, municipalitatea José María Vargas, din statul venezuelean Táchira, Juan Vicente Pérez Mora s-a mutat împreună cu familia sa în Los Pajuiles, un oraș din San José de Bolívar, când avea doar cinci ani. Acolo a început să lucreze în sectorul agricol.

Conform Guinness World Records, Pérez a fost șerif în Caricuena timp de 10 ani. A fost căsătorit cu Ediofina del Rosario García, care a decedat în 1997, și au avut împreună 11 copii (șase băieți și cinci fete), dintre care cinci au decedat deja.

În 2019, Pérez a devenit primul supercentenar din țara sa natală, Venezuela, iar în 2021 a primit recunoașterea de la Guinness World Records drept cel mai bătrân om din lume, după moartea predecesorului său, spaniolul Saturnino de la Fuente García.

Secretul longevității sale, așa cum a afirmat el însuși în Cartea Recordurilor mondiale, implică „munca grea, odihna în vacanțe, culcatul devreme, un pahar de țuică în fiecare zi, iubirea față de Dumnezeu și menținerea Lui în inimă mereu.”

Ultima oră

Comentariul meu