vânzările de apartamente noi la sibiu au crescut cu aproape 20 la sută față de anul trecut (analiză)
FOTO arhivă

Datele recente furnizate de platforma de imobiliare Storia, lansată de OLX, arată o creștere semnificativă a prețurilor apartamentelor în diverse orașe ale țării. Brașov se menține în fruntea clasamentului, înregistrând o creștere de 18% față de anul trecut, în timp ce Sibiul urmează strâns cu o creștere de 16%.

În schimb, orașele Constanța și Timișoara înregistrează cele mai mici creșteri, de doar 8%, la apartamentele noi și vechi.Pe de altă parte, în București, prețurile au crescut cu 13% față de anul anterior, citează Mediafax.

În luna martie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere medie de 11% comparativ cu aceeași perioadă din 2023. Prețul pe metru pătrat pentru apartamentele noi a crescut cu 13%, în timp ce pentru cele vechi a fost înregistrată o creștere medie de 9%.

De asemenea, durata de viață a anunțurilor de vânzare pe site a scăzut semnificativ, cu 41% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 29% față de luna februarie 2024, reflectând astfel o creștere a interesului și o tranzacționare mai rapidă a proprietăților.

Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare, a subliniat această tendință de creștere a interesului pentru apartamentele de vânzare, cu o majorare de 56%, depășind astfel interesul pentru casele de vânzare (+32%).

În ceea ce privește diferențele de preț între apartamentele noi și cele vechi, orașul Cluj-Napoca înregistrează cea mai mică diferență, de sub 1%, în timp ce Brașovul are cea mai mare diferență, de 9%.

Astfel, analiza indică o tendință generală de creștere a prețurilor în toate orașele analizate, reflectând o dinamică puternică pe piața imobiliară din România.

Ultima oră

Comentariul meu