investiții în spitalele de război din românia. la sibiu se face un bloc chirurgical de politraumă la ”militar”

Din cele 8 spitale regionale planificate, ne-am restrâns la doar două, și acelea prin intermediul împrumuturilor, deoarece finanțarea din PNRR nu a fost posibilă. În schimb, fondurile din PNRR au fost redirecționate către patru spitale de război, cu centre de politraumă, pregătite pentru a servi militarii din NATO care cresc în număr pe teritoriul nostru.

Inițial, aceste spitale trebuiau să fie construite folosind fondurile Ministerului Apărării Naționale, dar Comisia Europeană a aprobat realocarea banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Se pare că singurele construcții de spitale care vor fi finalizate și în timp util sunt cele finanțate de Ministerul Apărării Naționale. Guvernul a confirmat, în ultima ședință, finanțarea din PNRR a patru unități medicale publice subordonate acestui minister, situate la Brașov, Craiova, Pitești și Sibiu. Astfel, la Craiova se va ridica un pavilion de medicină operațională-politraumă în cazarma 1053, finanțat atât din PNRR, Componenta 12 – Sănătate, Investiția 2, cât și din bugetul de stat, prin Ministerul Apărării Naționale, scrie ziarul Național.

La Sibiu, tot cu fonduri PNRR, se va construi un bloc chirurgical pentru politraumă, destinat să ofere servicii de urgență, diagnostic ambulatoriu, tratament chirurgical și funcții medico-militare, integrându-se în Spitalul Militar de Urgență „dr. Alexandru Augustinˮ din Sibiu.

Scopul acestor proiecte este de a asigura servicii medicale pentru militarii și personalul civil al Ministerului Apărării Naționale, inclusiv pentru militarii aflați în misiuni în zona de responsabilitate a investiției, rezerviștii armatei române din județul Sibiu și județele învecinate, cu accent pe menținerea capacității operaționale și evaluarea structurii de forțe a Armatei României.

Un alt spital nou de medicină operațională-politraumă va fi construit de la zero în cazarma 646 Brașov, incluzând și infrastructura de drumuri și rețele necesare. Scopul rămâne același: consolidarea capacității operaționale și menținerea nivelului de pregătire a forțelor armate. Sursele de finanțare provin exclusiv din PNRR, care a fost direcționat către spitale militare.

Ultima oră

Comentariul meu