Circulară de la Minister trimisă în toate școlile din Sibiu. Dascălii nu au voie să facă propagandă electorală
Sursa foto: BZI.ro

Profesorii din Sibiu au fost înștiințați de către Ministerul Educației, printr-o adresă, că sunt interzise orice fel de activități politice în școli.

Ministerul Educației a trimis o adresă către Inspectoratul Școlar Județean din Sibiu în ceea ce privește interzicerea activităților cu caracter politic, în școli. „În toate unitățile de învățământ preuniversitar și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, precum și în cadrul activităților desfășurate în mediul online de unitățile de învățământ preuniversitar sunt interzise orice activități cu caracter politic. Astfel de activități pot fi de exemplu: distribuirea sau existența materialelor de propagandă electorală în spațiul unității de învățământ; organizarea de întâlniri cu reprezentanți ai partidelor politice care au drept scop promovarea candidaturii acestora sau a partidelor din care fac parte; implicarea elevilor, în timpul programului școlar, în orice tip de activitatea cu caracter politic; participarea elevilor la concursuri/competiții sportive organizate de formațiuni politice”, se arată în adresa trimisă de către Ministerul Educației.

De asemenea, în aceeași adresă este menționat faptul că nerespectarea acestor prevederi constituie la abaterea disciplinară și se sancționează conform legii. „În timpul procesului instructiv-educativ, cadrele didactice nu vor iniția dezbateri cu elevii privind opțiunile politice și nu își vor manifesta convingerile politice în exercitarea atribuțiilor de serviciu. De asemenea, se interzice implicarea organizată a elevilor de către personalul unității de învățământ în activități cu caracter politic, chiar dacă acestea se desfășoară în afara orelor de curs și a spațiului școlar”, potrivit adresei trimise de Ministerul Educației.

 

Ultima oră

Comentariul meu