antrenorul de la fc hermannstadt a avut și momente grele la sibiu. a fost aproape de demitere, dar și să renunțe

Prezent la ”Podcastu` lui Pope”, antrenorul de la FC Hermannstadt, Marius Măldărășanu a discutat deschis despre momentele dificile petrecute în cei aproape trei ani de când este la Sibiu. 

Marius Măldărășanu a traversat și momente foarte dificile la Sibiu, primul fiind când echipa era la Liga 2 și când a aflat că șefii clubului discutau cu un an tehnician. A simțit că a fost trădat atunci și a făcut un pas în spate din punct de vedere al relației cu conducerea.

YouTube video

După o înfrângere la Mediaș cu CSA Steaua, Măldărășanu a aflat că se negocia și cu alți antrenori. ”Dacă o iau de la Liga 2, atunci a fost o un moment greu, când am pierdut la Mediaș cu CSA Steaua. Atunci s-a pierdut pe o greșeală de portar, a scăpat mingea, Buhăescu gol. Adică este o greșeală, vorbeam și cu cu Florin Berța, asta nu se antrenează. Și totuși, cum este viața, atunci s-a întrerupt campionatul și lumea atunci caută antrenor, dar lumea fotbalului este foarte mică și îți vine informația. Și atunci am auzit au vrut schimbe, știu și cu cine au vorbit, însă nu s-a întâmplat lucrul ăsta. Eu sunt genul care sunt așa, sunt trup și suflet, dar în momentul în care simt ca o trădare sau ceva, eu am făcut pas în spate. A, vorbim, nu e o problemă, dar eu am făcut pasul în spate. Acesta a fost un moment greu, referitor la ce înseamnă o eventuală demitere, într-un moment în care nu își avea rostul. Până la urmă, iată lucrurile au fost în regulă” a povestit Măldărășanu la Podcastu lui Pope.

”Laurențiu Costache trăgea de mine să plecăm”

Insolvența a fost și ea un moment foarte dificil, iar secundul Laurențiu Costache îi cerea mereu să renunțe. Intuiția l-a făcut pe Măldărășanu să continue și a fost decizia bună. ”Pe urmă a venit acea depunctare, stăteam și ne gândeam noi am bătut ultimele două meciuri pe final de an, Farul și CFR și am intrat în vacanță. M-a sunat atunci Claudiu Rotar, mi-a zis de situație, nu îmi venea să cred. Și mi-a zis că pe orice loc terminăm, băieții își iau bonusurile, indiferent de depunctare, adică se calculează punctele pentru că câștigate pe teren, au fost foarte ok. Și mă gândeam dacă nu băteam Farul și CFR, meciuri în care nu ne dădea nimeni vreo șansă, eram sub Mioveni. Au fost foarte multe telefoane și directe și prin terți, ca să îmi ia pulsul, să vadă ce am de gând, noi terminasem pe locul 6, strict pe teren, dar nu m-am gândit niciodată să plec. Iar Costache Laurențiu, secundul meu îmi zicea mereu: haide, că e bine să plecăm, haide, că e greu, că nu știu ce. Eu, nu și nu, am simțit lucrul ăsta, că e greu, dar putem. Bine, speram și că ne dau punctele la TAS, dar nu știam și nici nu știu exact ce s-a întâmplat, ce a fost cu adevărat în spate. Dar lucrurile au ieșit bine.”

antrenorul de la fc hermannstadt a avut și momente grele la sibiu. a fost aproape de demitere, dar și să renunțe

În sezonul trecut, după depunctare, echipa a traversat o perioadă dificilă după o serie de rezultate negative. ”A venit perioada asta în care era vorba de încredere și vedeam pase de 5 metri, de 10 metri, greșite. Toată lumea ne-a perceput o echipă care joacă fotbal, care vrea joace fotbal, încearcă joace fotbal și noi nu ne reveneam pur și simplu.  Atacam, contraatac gol și tot nu ne reveneam. Ne-am revenit până la urmă, am bătut la Rapid, am bătut Craiova,  au fost, ca zic așa, două finale. Atunci a revenit încrederea în ei, pentru până la urmă e o realitate, încrederea se câștigă greu și să pierde ușor ca sportiv, trebuie fii puternic mental.”

”Am promovat împreună, retrogradăm împreună”

Ultima oră

Comentariul meu