avans minim și pentru case mai scumpe prin programul noua casă. propunerea băncilor

Băncile care participă la programul Noua Casă propun un avans minim și pentru casele mai scumpe. Astfel, cei interesați ar putea contribui cu doar 5% avans pentru locuințele cu prețuri de până în 120.000 de euro. Această modificare vine în contrast cu avansul minim anterior, care se aplica doar locuințelor cu prețuri de până în 70.000 de euro, scrie ObservatorNews.

Directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, Dumitru Nancu, a explicat că decizia finală privind aceste modificări va fi luată după 1 iulie, în funcție de evoluția programului. Propunerea instituțiilor bancare este de a alinia plafonul la 120.000 de euro, facilitând astfel achiziționarea atât a locuințelor vechi, cât și a celor noi, cu un avans de 5%.

Până în prezent, plafonul maxim pentru creditele Noua Casă era de până la 60% pentru locuințele noi cu prețuri de până în 140.000 de euro, pentru care avansul era de 15%, și de până la 50% pentru creditele de până la 70.000 de euro, indiferent de anul construcției locuinței, cu un avans de 5%.

Ultima oră

Comentariul meu