sibiul pe primul loc în topul celor mai apreciate orașe din românia. două cartiere printre cele mai “râvnite”

Sibiu, Brașov și Arad conduc în topul orașelor cu cele mai bune standarde de locuit, conform indicelui T.R.A.I. „Vocea Cartierelor”.

La capitolul cartiere, Băncilor din Arad, Valea Aurie din Sibiu și Trei Stejari din Sibiu ocupă primele trei poziții.

Cartierele din București se clasează slab, cu o medie de 66,8 puncte, mult sub media națională de 70,5 puncte. Cotroceni, Titan și Aviatorilor sunt cele mai apreciate cartiere din Capitală, în timp ce Colentina, Tei și Doamna Ghica se află în coada clasamentului.

Tulcea, Călărași și Ploiești sunt considerate cele mai slabe orașe din România, din punct de vedere al standardelor de locuit.

Nufărul 2 din Oradea, Calea Galați din Brăila și 2 Moldoveni din Călărași sunt cele mai slab cotate cartiere din țară.

Platforma T.R.A.I. „Vocea Cartierelor” oferă o imagine detaliată a standardelor de locuit din orașele și cartierele din România, pe baza opiniilor locuitorilor. Platforma include atât date obiective (trafic, repere, aer, prețuri imobile), cât și date subiective (siguranță, curățenie, parcare, transport în comun, etc.).

Topul este actualizat în mod constant, pe măsură ce tot mai mulți locuitori completează chestionarul de evaluare.

Detalii suplimentare:

  • Top 10 orașe: Sibiu, Brașov, Arad, Râmnicu Vâlcea, Cluj-Napoca, Oradea, Iași, Târgoviște, Alba Iulia, Timișoara.
  • Top 10 cartiere: Băncilor (Arad), Valea Aurie (Sibiu), Trei Stejari (Sibiu), Ștrand (Sibiu), Aleea Tudor Neculai (Iași), Zona Soarelui (Timișoara), Copou (Iași), Ștrand II (Sibiu), Calea Aradului (Oradea), Răcădău (Brașov).
  • Top 10 cartiere slab cotate: Nufărul 2 (Oradea), Calea Galați (Brăila), 2 Moldoveni (Călărași), 23 August (Brăila), Inel 1 (Constanța), CET (Constanța), Crihala Sud (Drobeta-Turnu Severin), Anda (Constanța), Mihai Bravu (Ploiești), Colentina (București).

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Băi , voi sunteti întregi la minte ? Ce Sibiu , Arad , Cluj sau Alba…Sibiul doar Nicolae Bălcescu , Cetătii , străduțe de 100 m lungime si Victoriei si str fosta Moscovei…
    Nimic nu se compară cu Bucureștiul ….este grandios cu oameni mult mai empatici ca ardelenii care doar dau din cap fără să facă nimic…

  2. Voi ati vazut celelalte orase? Sibiul nu este ce ar fi trebuit sa fie, nu va imbatati cu apa rece. Oradea este cu mult peste noi si ma doare ca Sibiul este unde este, ptr ca eu si inaintasii mei suntem de sute de ani aici, iar orasul are potential nebagat in seama , iar gospodarul sef foloseste sabloane, care nu se caleaza pe aspiratiile sibienilor. Si nu zic de cei ” adoptati” care sunt ” masca” dar n- au habar de Sibiu. Asta e!