școlile din județul sibiu, modernizate cu fonduri europene. ministrul educației: „au fost încheiate contracte de 35 milioane de euro”

Zeci de proiecte au fost depuse, anul trecut, de primăriile din județul Sibiu pentru a obține finanțări în vederea modernizării unităților de învățământ și, totodată, pentru construirea unor școli noi. Ministrul Educației a precizat, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Sibiu, că valoarea contractelor ajunge la 35 de milioane de euro. 

Multe școli din județul Sibiu sunt modernizate și reabilitate din punct de vedere energetic. Anul trecut, au fost semnate și puse în implementare proiecte în valoare de 35 de milioane de euro, a precizat Ligia Deca, ministrul Educației. 

„Avem această ocazie istorică să modernizăm școlile din toată România. În Sibiu au fost depuse 45 de proiecte de către Unitățile Administrativ Teritoriale în 2023, valoarea lor este de aproximativ 35 de milioane de euro. Contractele sunt încheiate și sunt în implementare. Pe parcursul acestui an școlar vom vedea cum încet, încet școlile noastre vor arăta așa cum ne-am fi dorit cu toții să arate, având laboratoare de științe, ateliere de practică, clase nou mobilate și cu dotări digitale. 

De asemenea, prin Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar există un număr mare de școli care deja au contracte încheiate și în derulare. La Gura Râului se asigură masa caldă din acest program și reușesc să facă programe de pregătire suplimentară în timpul săptămânii cu copiii care au nevoie. Este un real ajutor. De asemenea, am văzut o efervescență foare mare în ceea ce înseamnă apelul de școli verzi, apel care presupune ori construcție de școli noi, ori reabilitări de școli pentru a atinge standardele de sustenabilitate. Avem 12 proiecte depuse, chiar ieri a fost făcută publică evaluarea calitativă. Este clar că primăriile își doresc școli noi și fac tot ceea ce ține de ele în acest sens”, a spus Ligia Deca, Ministrul Educației, în cadrul unei conferințe la Sibiu. 

Ultima oră

Comentariul meu