ministrul educației laudă sibiul. deca: „este un exemplu, aici educația are prioritate”

Ministrul Educației s-a aflat, vineri, în Sibiu, și a vizitat mai multe școli din județ, participând, totodată, și la gala performanței în învățământul sibian. Ligia Deca a lăudat Sibiul, spunând că este un exemplu de comunitate, unde „educația are prioritate”. 

Ligia Deca a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că Sibiul este un exemplu de comunitate care reușește să fructifice potențialul cultural pe care îl are, punând accent pe faptul că autoritățile publice locale implementează multe proiecte în domeniul educației. 

„Sibiul este un exemplu de comunitate care reușește să fructifice atât potențialul cultural, cât și potențialul uman pe care județul le are. Este foarte clar că Sibiul este o zonă în care educația este o prioritate, iar asta se vede atât prin finanțările, programele, proiectele pe care Consiliul Județean și autoritățile publice locale le desfășoară pro-activ în domeniul educației. Sigur că avem și un influx spectaculos de fonduri europene care tot cu concursul autorităților publice se transformă în rezultate concrete, însă am văzut și foarte multe investiții din fonduri locale, ceea ce înseamnă că preocuparea pentru educație este una care nu depinde de existența sau lipsa fondurilor europene”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educației. 

Citește și: Ministrul Educației semnează vineri contractul pentru finanțarea campusului dual de pe Calea Dumbrăvii 

Ultima oră

Comentariul meu