marius măldărășanu despre negocierile cu butean și sota: ”nu trebuia să se ajungă aici”

Invitat la ”Podcastu’ lui Pope”, antrenorul lui FC Hermannstadt, Marius Măldărășanu a anunțat că încă speră ca Mino Sota și Mihai Butean să semneze prelungirea contractelor cu clubul de pe malul Cibinului. 

Doi dintre jucătorii de bază, Mino Sota și Mihai Butean își termină în vară contractele cu FC Hermannstadt și șansele ca ei să rămână la Sibiu par reduse. Niponul a respins demult orice discuție, în timp ce negocierile cu Butean sunt foarte anevoioase. Antrenorul Marius Măldărășanu a avertizat că nu îi mai poate aștepta prea mult pe cei doi jucători și va căuta alte soluții pe posturile de mijlocaș central și fundaș dreapta.

”Am încercat să îi convingem pe Butean și Sota să semneze prelungirea, nu e un ”nu” din partea lor, însă și ei așteaptă. Este dificil pentru mine, nici nu puteam să îi așteptăm la nesfârșit, poate să îți apară o variantă, pe care să o iei de pe acum, nu pot să te aștept până la vară și zici ”noroc, la revedere”. Patronii discută, se fac eforturi mari, le-au pus pe masă ofertele, dar nu trebuia să se ajungă aici. Sunt doi jucători buni, pe care mi doresc, care anul trecut au făcut un sezon bun. S-a ajuns aici, vedem ce vom face” a anunța tehnicianul la Podcastu lui Pope.

”Ei vor juca până în ultimul minut al campionatului”

Măldărășanu subliniază că, deși sunt la final de contract, Sota și Butean vor juca până la final dacă vor dovedi că merită. ”Nu știu ce discuții au fost între patroni și jucători, dar ei, cât sunt aici și sunt 100%, vor juca până în ultimul minut, dacă merită să joace. Eu am transmis: cât jucătorul e la antrenament și merită să joace, îl bag, dacă clubul vrea să ia o decizie, este a clubului, dacă l-ai dat la o parte că nu semnează și nu vrei să mai ai de-a face cu el, e treaba ta. Dacă eu îl am la antrenament, trebuie să îl judec corect. Rar sunt jucători la final de contract și să se antreneze de maniera în care o fac ei, să dea totul pe teren, pentru că subconștientul îți zice să nu bagi piciorul, să nu te accidentezi, că la vară pleci. Ei sunt exemple extraordinare” a mai spus Măldărășanu.

Murgia depinde de Spal

Nici rămânerea italianului Alessandro Murgia nu este certă, jucătorul fiind sub contract cu Spal, care l-a împrumutat la Sibiu. După plecarea lui Baba Alhassan, italianul a avut o ascensiune vizibilă iar Marius Măldărășanu este mulțumit.

”Murgia vrea să joace, să rămână, depindem puțin de ce se întâmplă cu Spal în Serie C, dar el este extraordinar, este jucătorul care a ajuns să îl depășească în alergare pe Sota ca și kilometri. Dacă până acum era mereu Sota primul, acum a venit și Alessandro cu 2-300 metri peste el, având 13,5 km.”

Urmăriți episodul 19 de la ”Podcastu’ lui Pope” avându-l invitat pe Marius Măldărășanu vineri, 29 martie, de la ora 20.30 pe Ora de Sibiu!

marius măldărășanu despre negocierile cu butean și sota: ”nu trebuia să se ajungă aici”

 

Ultima oră

Comentariul meu