trenul urban al sibiului nu va deveni realitate prea curând. fodor: „așteptăm decizia ministerului transporturilor” (video)
foto: arhivă

Trenul urban, care ar trebui să facă legătura între Șelimbăr și Aeroport, prin Sibiu, este unul dintre proiectele majore despre care se discută de mulți ani. Nu va deveni realitate prea curând, iar asta fiindcă proiectul s-a blocat la Ministerul Transporturilor. 

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, a precizat, joi, în cadrul conferinței de lansare a candidaților FDGR la alegerile locale de anul acesta, că proiectul trenului urban nu depinde doar de administrația locală. Municipalitatea a făcut pașii necesari implementării proiectului, totul depinzând acum de Ministerul Transporturilor. 

„Este un proiect principal și acum, dar sunt proiecte care depind de administrație în exclusivitate, tu ți le dorești, pregătești hârtiile, dar altele depind de alte autorități ale statului. Noi așteptăm decizia Ministerului Transportului, dacă se vor aloca bani pentru așa ceva sau nu. Am încheiat un protocol cu ei și acolo suntem. Mai departe, nu pot să vă răspund, că nici eu nu am răspunsul. Suntem în legătură constantă (…) sunt proiecte care depășesc cu mult capacitatea unui UAT și care depind de colaborarea cu alți factori”, a spus Astrid Fodor.

La începutul anului 2021, se făceau primii pași concreți către implementarea trenului urban care ar urma să lege Șelimbărul de Aeroport via Sibiu. A fost realizat un studiu pentru a vedea care va fi traseul stabilit, în funcție de indicatorii de trafic de pe această axă, studiul fiind depus ulterior la Ministerul Transporturilor. De atunci, nu s-a mai întâmplat nimic concret. 

Ultima oră

Comentariul meu