tischer dezvăluie de ce nu candidează pentru președinția consiliului județean sibiu: “șansele noastre sunt reduse”. fdgr merge la alegeri cu kuttesch

Gabriel Tischer, președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, a recunoscut în cadrul unei conferințe de presă că este conștient de șansele reduse pe care le are partidul în privința câștigării alegerilor pentru președinția Consiliului Județean Sibiu. El a argumentat că majoritatea votanților FDGR se concentrează în municipiul Sibiu, fiind mai puțin răspândiți în restul județului. FDGR a anunțat joi, 28 martie candidatura lui Paul Kuttesch pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu.

„La Consiliul Județean noi suntem conștienți că șansele noastre sunt reduse. Noi nu avem votanți în județ, votanții noștri sunt în municipiul Sibiu. În ceea ce privește experiența din Consiliul Județean, știți și dumneavoastră foarte bine, noi intervenim atunci când trebuie sau când considerăm că trebuie să intervenim pe un subiect. Știți foarte bine că am intervenit pe tema aeroportului, pe tema planului județean de management al deșeurilor, a companiei Drumuri și Poduri. În ce măsură părerea noastră și votul nostru contat acolo, puteți să evaluați și dumneavoastră”, a spus Gabriel Tischer.

FDGR are candidați pentru Consiliile Locale din Sibiu, Mediaș; Cisnădie și Agnita, însă pentru funcția de primar, nimeni nu și-a asumat răspunderea unei candidaturi, după cum spune președintele. Acesta a mai declarat în cadrul conferinței că FDGR nu face parte din niciun fel de alianță electorală și că nu vor susține alți candidați la primăriile din județul Sibiu.
„Nu vom avea candidați pentru funcția de primar, doar pe lista de consilieri. Noi
în mod tradițional nu avem nicio alianță preelectorală, nu o să facem nici de data aceasta și nici nu susținem niciun fel de alt candidat. Nici în Sibiu, nici în altă parte. Nu e decizia noastră, e decizia celor de acolo. Nu și-a asumat nimeni această candidatură. Noi i-am încurajat pe toți, și pe cei din Cisnădie, și Mediaș și Agnita, și Avrig dar dacă nu vor să își asume o candidatură, mai mult nu putem să facem. Îi sprijinim, îi ajutăm, astea sunt limitele noastre”, a mai spus președintele FDGR.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu