sala polivalentă de 5.000 de locuri a ulbs-ului bate pasul pe loc. rector: „nu știu dacă se va mișca ceva până în iunie”

Proiectul destinat sibienilor, Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS nu a avansat, a anunțat dr. rectorul Sorin Radu. Investiția s-ar ridică la suma de peste  70 milioane de euro fără TVA. 

Cu ocazia conferinței de presă dr. rector Sorin Radu a amintit stadiul proiectului de investiții Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS. Acesta a spus că pasul următor este să actualizeze toate avizele deoarece au expirat.

„Universitatea a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a face acest proiect sustenabil. În acest moment, obiectivul investiției se află pe acea legea cu privire la măsurile bugetare. Cu alte cuvinte până nu expiră acea prevedere, cred că în luna iunie, nu știu dacă se va mișca ceva până la acel moment. Universitatea a predat terenul Companiei Naționale de Investiții, studiul de fezabilitate a fost validat de CNI, noi suntem acum în faza de a reactualiza toate avizele, pentru că au expirat, și suntem în faza de a relua procesul. Sunt cu cunoștința împăcată că universitatea a făcut absolut tot ce i-a stat în putință. Măcar am obținut o poziție că obiectivul nostru este susținut și de autoritățile locale”, a declarat dr. rectorul Sorin Radu.

Conform studiului de fezabilitate, Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS va avea o suprafață construită la sol de 15.396,60 mp (pe un teren în suprafață totală de 31.011 mp), cu un regim de înălțime de S+P+2E. Complexul este un spațiu sportiv multifuncțional cu o capacitate de 5016 de locuri, având ca destinație derularea de activități didactice, sportive, științifice, culturale etc.

Citește și: Sala Polivalentă cu 5.000 de locuri a ULBS se extinde – Proiectul include și un hotel cu locuri de cazare

Ultima oră

Comentariul meu