proiectul scenei din pădurea dumbrava stă blocat în sertar. fodor: „nu am primit avizul de la mediu. căutăm înțelegere la minister”

Municipalitatea a avut în plan să amenajeze un parc tematic la ieșirea din Sibiu către Rășinari – un nou spațiu pentru petrecerea timpului liber, unde să poată fi organizate inclusiv concerte și festivaluri. Proiectul stă, deocamdată, blocat în sertar, iar asta fiindcă nu a putut fi obținut avizul de la Agenția de Mediu. 

Un parc emblematic, unde natura să fie tratată cu respect și să fie pusă în valoare astfel încât sibienii să se bucure de un nou loc de relaxare, de activități pentru petrecerea timpului liber, de concerte și de festivaluri – asta și-a dorit municipalitatea să realizeze în Pădurea Dumbrava, pe amplasamentul fostului depozit de armament de la ieșirea spre Rășinari. În urmă cu trei ani, a fost prezentat și conceptul la care au lucrat specialiști în domeniu. Pe terenul generos, de 181.000 de metri pătrați, s-ar fi creat două zone importante: una pentru concerte și festivaluri în aer liber, cu o scenă permanentă, deservită de un amfiteatru, gândită ca un spațiu versatil pentru diferite tipuri de evenimente, și altă zonă de tip parc, cu ateliere creative, spații pentru laboratoare de creație digitală și cu o zonă de fantasy. 

Proiectul nu a primit avizul de mediu, motiv pentru care, deocamdată, lucrurile s-au blocat. Municipalitatea a căutat ajutor la nivelul Ministerului Mediului, în speranța că proiectul va putea deveni realitate. Astrid Fodor a vorbit despre acest subiect în cadrul conferinței de lansare a candidaților FDGR la alegerile locale. „Scena din pădure a fost un proiect pe care mi l-am dorit foarte mult, pentru că suntem un oraș cultural și cred că Sibiul ar merita o astfel de scenă. Avem multe evenimente culturale și am putea decongestiona zona aceasta pentru alt gen de concerte. Nu am putut să îl implementăm pentru că nu am primit avizul de la Mediu din motive că este rezervație naturală. La nivelul conducerii ministerului găsești mai multă deschidere și am făcut memorii în acest sens, pentru că de fapt acolo este un teren de construcții, poate găsim înțelegere ca să ne putem apuca și de acel proiect. Ar fi un proiect foarte benefic, mai ales pentru tineret, pentru organizatorii de evenimente. Nu depinde de tine, cât de mult ai vrea. Noi am făcut un Master Plan și stăm cu el în sertar”, a spus Astrid Fodor.

Ultima oră

Comentariul meu