fodor l-ar fi vrut pe tischer la cârma sibiului. „am fost ferm decisă să mă retrag, dar el nu a vrut să candideze” (video)

Astrid Fodor anunța, în urmă cu câțiva ani, că nu va mai candida pentru un nou mandat la Primăria Sibiu. L-a propus atunci pentru această funcție pe Gabriel Tischer, președintele FDGR Sibiu. El nu a dorit însă să candideze, motiv pentru care Fodor a reanalizat lucrurile și a decis să intre din nou în cursa pentru scaunul de primar. 

În martie 2021, Astrid Fodor anunța că își pregătește ieșirea de pe scena politică și administrativă, spunând ferm că nu va mai candida pentru un nou mandat. Trei ani mai târziu, Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) și-a anunțat candidații pentru alegerile locali, Fodor fiind aleasă pentru a intra din nou în cursa pentru scaunul de primar. 

Citește și: Anunțul lui Astrid Fodor din 2021: „Nu voi mai candida”

În urmă cu trei ani, Astrid Fodor afirma că cel mai potrivit pentru funcția de primar ar fi Gabriel Tischer, președintele FDGR Sibiu. Au avut loc discuții în acest sens în cadrul partidului, însă el nu și-a dorit să candideze. Vreme de mai multe luni, Fodor a analizat decizia și a ajuns la concluzia că ea trebuie să candideze pentru a duce la bun sfârșit proiectele demarate. 

fodor l-ar fi vrut pe tischer la cârma sibiului. „am fost ferm decisă să mă retrag, dar el nu a vrut să candideze” (video)

„În campania electorală din anul 2020 eu am realizat că se profilează un candidat care, din punctul meu de vedere, s-ar fi potrivit să preia ștafeta. Nu ascund, era persoana domnului Tischer. Am fost mai mult decât convinsă că domnul Gabriel Tischer va candida, am avut câteva discuții. Eu am fost ferm decisă să mă retrag în aceste condiții și am considerat că este bine să facem o declarație publică ca cel care urmează să candideze să știe că are canalul liber și că îi sunt alături, că nu mă voi împotrivi. Am fost anunțată în vara anului trecut de domnul Tischer că nu va candida. Am avut o discuție la care eu mi-am menținut punctul de vedere, crezând că și-a schimbat părerea. Au avut loc alte runde de convorbiri cu conducerea Forumului și am cerut un termen de gândire să analizez profund dacă este o decizie bună sau o iau conjunctural. Am ajuns în februarie la concluzia că este o decizie bună, nu este o decizie conjuncturală. Am analizat motivele pentru care trebuie să duc mai departe acest mandat. Nu sub presiune, ci pentru că am început să mi-o doresc. Eu trebuia să fiu convinsă că pot duce la bun sfârșit ceea ce mi-am propus”, a explicat Astrid Fodor. 

Ultima oră

Comentariul meu