vot de blam al consilierilor locali usr împotriva unui proiect menit să atragă turiști străini în sibiu. apostoiu: „nu există o strategie!”

Primăria municipiului Sibiu va aloca un milion de lei într-un proiect dezvoltat în parteneriat cu Consiliul Județean și Asociația Județeană de Turism, proiect ce are ca scop atragerea turiștilor străini atât în oraș, cât și în județ. Proiectul a fost suspus la vot consilierilor, însă nu a fost susținut de toți aleșii locali. Grupul USR s-a abținut la vot din cauză că „nu există o strategie clară” de atragere a turiștilor. 

Sibiul va fi promovat pe plan internațional, scopul fiind acela de a atrage mai mulți turiști atât în orașul de pe Cibin, cât și în regiune, în toate anotimpurile. Primăria Sibiu și Consiliul Județean și-au dat mâna pentru a se ocupa de finanțare, în timp ce Asociația Județeană de Turism se va ocupa de implementarea programului. Programul ce urmează să fie implementat are ca obiective creșterea fluxului de turiști străini în Sibiu, prin campanii de promovare a destinației pe noi piețe internaționale, reducerea sezonalității turismului, prin punerea în valoare a ofertei turistice în toate anotimpurile și realizarea unui turism durabil în regiune, prin crearea unei politici puternice de dezvoltare. Pentru a atinge aceste obiective, bugetul necesar estimat este de 2 milioane de lei, din care un milion de lei reprezintă partea Primăriei. 

Citește și: Sibiul va fi promovat în afara granițelor pentru a atrage turiști străini 

Proiectul privind aprobarea parteneriatului și a acestei sume a fost supus la vot în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din 27 martie. Acesta a fost adoptat, dar cu patru abțineri, ale consilierilor USR. Aceștia au lămurit faptul că sunt de acord cu implementarea unui proiect pentru atragerea turiștilor străini în Sibiu, însă programul, în forma actuală, nu cuprinde o strategie clară pentru a putea fi atins acest obiectiv. „Există o motivare (n.r.: pentru acordarea unui vot de „abținere”) și anume faptul că la acel protocol nu există o strategie clară de atragerea a turiștilor și turismului în Sibiu. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care am încercat să ne consultăm cu operatorii turistici din oraș și să încercăm să înțelegem care este perspectiva unei astfel de strategii. Din păcate, nu a existat această strategie. Necesitatea există, este certă, dorim să atragem turiști și nu aș vrea să se înțeleagă că grupul consilierilor USR este împotriva acestui lucru. Mai mult decât atât, m-aș fi bucurat să văd acolo în acea strategie, atragerea unor operatori, inclusiv operatori aerieni. Aeroportul Sibiu să atragă curse din țări din care pot să vină turiști, care au fost ani la rândul consacrați Sibiului. Acesta a fost motivul principal pentru care noi ne-am abținut la acest proiect”, a precizat consilierul local Raul Apostoiu. 

Ultima oră

Comentariul meu