se semnează contractul pentru finanțarea campusului de pe calea dumbrăvii. ministrul educației vine la sibiu pentru parafare
Sursa: Google Maps

Ministrul Educației va ajunge, joi, în municipiul Sibiu pentru a participa la Gala performanței învățământului preuniversitar. Cu ocazia sosirii în oraș, vineri va semna și contractul de finanțare pentru campusul pentru învățământul dual ce va fi construit pe Calea Dumbrăvii. 

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, a precizat, miercuri, în plenul ședinței ordinare a Consiliului Local, că Ligia Deca, ministrul Educației, va semna vineri contractul pentru finanțarea campusului integrat pentru învățământul dual de pe Calea Dumbrăvii. 

„În data de 29 vine doamna ministru a Educației la Sibiu și se va semna contractul de finanțare. Între timp, toate procedurile se vor derula conform legii. Începând cu studiile de fezabilitate, proiect tehnic, contractare. Cel mai important moment care urmează este cel de semnarea a contractului”, a precizat Astrid Fodor, întrebată de consilierul Ionuț Ghișe (USR) care este stadiul finanțării proiectului. 

Reprezentanții ULBS au confirmat venirea ministrului în oraș și semnarea contractului. Ceremonia de semnare va avea loc vineri, la ora 16:00, în Sala Senatului „prof. Grațian Ștețiu”. Alături de ministrul Educației, la eveniment va fi prezentă și Raluca Turcan, Ministrul Culturii.

Vă reamintim că Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, care este beneficiarul proiectului, anunță publicul cu privire la intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea campusul integrat pentru învățământul dual-produal pe Calea Dumbrăvii. Sibienii sunt invitați să transmită observații și propuneri, până la data de 18 aprilie, pe adresa primăriei din strada S. Brukenthal, prin email pms@sibiu.ro sau la telefon 0269-208800 int. 896. Observațiile sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare a PUZ-ului. (DETALII AICI) 

Campusul integrat pentru învățământul dual va fi construit pe terenul în suprafață de 20.000 de metri pătrați de pe Calea Dumbrăvii achiziționat de Primăria Sibiu cu peste 6,5 milioane de euro. Vor exista patru corpuri de clădire, acolo unde se vor regăsi săli de curs, spații multifuncționale, o aulă, bibliotecă, cantină, dar și un cămin. Se vor amenaja locuri de parcare și va fi realizată o nouă stradă în zonă.

Ultima oră

Comentariul meu