prima grădiniță din sibiu care va avea o clasă în aer liber. consilier: „este un exemplu de bune practici”

„Elefănțelul Curios” este prima grădiniță din Sibiu care va avea o clasă în aer liber. Consilierii locali au acordat vot favorabil unui proiect de hotărâre ce prevede amenajarea curții în acest sens. Ionuț Ghișe (USR) a arătat că inițiativa este „un exemplu de bune practici” care va avea doar beneficii. 

Curtea Grădiniței cu Program Prelungit „Elefănțelul Curios” din municipiul Sibiu va fi transformată într-un spațiu dinamic de învățare, relaxare și de joacă. Aici va fi amenajată o clasă outdoor (n.r.: în aer liber), care va cuprinde o zonă pentru activități cultural-artistice, o zonă pentru lectură și relaxare, o zonă de dezvoltare senzorio-motorie și o zonă de învățare și explorare. Astfel, vor fi achiziționate și ulterior amplasate în curte echipamente de gimnastică (un traseu format din 8 echipamente), echipamente muzicale, mese cu scaune, dar și un amfiteatru în aer liber. 

Citește și: Grădinița din Sibiu care va avea o clasă în aer liber 

Proiectul, în valoare de 800.710 lei, a fost adoptat, miercuri, de consilierii locali. Ionuț Ghișe din grupul USR a arătat că inițiativa este extrem de importantă și este un exemplu de bune practici. 

„Atunci când oameni inimoși, implicați și de bună credință se pun împreună să găsească soluții creative pentru a pune în practică o viziune, lucrurile se pot întâmpla și pot deveni realitate. Proiectul de aprobare al indicatorilor tehnic-economici pentru amenajarea unui spațiu exterior de clasă în aer liber în curtea grădiniței Elefănțelul Curios face astăzi un pas important spre a deveni realitate. Acest proiect a pornit de la o nevoie importantă legată de calitate actului educațional pe termen mediu și lung, și anume necesitatea desfășurării cât mai mult timp în aer liber a activității de învățare, în contextul existenței unei curți generoase care permite amenajarea corespunzătoare a unei clase în aer liber, precum și a unui amfiteatru. Atunci când proiectul va fi finalizat, grădinița Elefănțelul Curios și municipiul Sibiu vor deveni exemple de bune practici în domeniu”, a precizat Ionuț Ghișe, consilier USR.  

Ultima oră

Comentariul meu