preşedintele anpc avertizează. ”unele firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună"

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a emis un avertisment grav cu privire la practica unor companii de a vopsi carnea de pui în scopul de a o îmbunătăţi aspectul, scrie Digi24. Acest fenomen preocupant poate implica chiar proceduri de vopsire în timpul hrănirii, astfel încât substanţele colorante să pătrundă în ţesuturi și să nu poată fi îndepărtate prin spălare obişnuită.

Într-o postare pe Facebook, Constantinescu a subliniat: ”Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care îşi vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată”.

El a adăugat că această practică nu se limitează doar la carne, ci şi la ouă, care pot primi o altă culoare atunci când păsările sunt hrănite cu astfel de substanţe. În plus, Constantinescu a evidenţiat și riscul de contaminare cu salmonelă, dezvăluind că unii colegi de-ai săi au descoperit prezența acestei bacterii în unele ferme de producție. Această situaţie, în opinia sa, reprezintă o amenințare gravă la adresa sănătății consumatorilor.

În lumina acestor aspecte alarmante, Constantinescu a anunţat intenţia de a transmite o informare către toate instituţiile competente, cu scopul de a investiga și de a interveni în această problemă alarmantă.

Ultima oră

Comentariul meu